Acasa Curiozitati Harmon Splinter este o masina sport din lemn. Executia ei a durat zece ani

Harmon Splinter este o masina sport din lemn. Executia ei a durat zece ani

de Adrian Mitrea

Harmon Splinter (sursa - WSJ.com)

Joe Harmon, un designer industrial de 35 de ani din SUA, a visat sa construiasca o masina inca de cand era mic. Americanul si-a luat inima in dinti si a lucrat zece ani la un automobil sport din lemn, timp in care si-a terminat studiile, s-a angajat si s-a casatorit, relateaza The Wall Street Journal.

Harmon a facut primele schite in 2006, iar in 2007 a inceput sa lucreze fizic la masina, intr-un atelier anexat casei.

“Tata mi-a dat bani astfel incat sa nu ma concentrez pe nimic altceva in afara de masina. Ma trezeam, munceam 16-18 ore, ma culcam, iar apoi o luam de la capat”, povesteste Joe Harmon.

In total a fost nevoie de 20.000 de ore de lucru pentru a finaliza masina in cei zece ani. In aceasta perioada a reusit sa atraga sponsorizari de la firme din industriile lemnului, adezivilor si uneltelor.

Structura este facuta din lemn de artar, frasin, mesteacan si nuc american. Pentru partile vizibile a fost utilizat lemn de cires, nuc si stejar, in principal din motive estetice.

In ceea ce priveste componentele mecanice si motorul, acestea sunt preluate de la un Chevrolet Corvette Z06.

Joe Harmon spune ca nu a condus niciodata masina cu mai mult de 25 km/h pentru ca, in primul rand, nu este inmatriculata si omologata.

Harmon Splinter este o masina unicat si asa va ramane, nu exista planuri pentru a o duplica sau produce in serie.

Harmon Splinter (sursa - WSJ.com)

Harmon Splinter (sursa - WSJ.com)

Lasa un comentariu