Acasa Romania Filmele documentare cu tema auto No Limits si Cursa Vietii Mele vor fi proiectate la Sibiu

Filmele documentare cu tema auto No Limits si Cursa Vietii Mele vor fi proiectate la Sibiu

de Adrian Mitrea

Alex Zanardi (sursa - captura YouTube)

Filmele documentare cu tema auto “Cursa Vietii Mele” si “No Limits” vor fi proiectate la Sibiu, la dealerul BMW Contempo Cars, vineri, 8 aprilie, incepand cu ora 19:00. Primul este o productie romaneasca care evoca viata si activitatea competitionala a pilotului Marin Dumitrescu – omul care a modificat radical un BMW 328 si a invins piloti consacrati cand nimeni nu-i dedea nicio sansa. De cealalta parte, filmul documentar No Limits prezinta o parte din viata competitionala a italianului Alex Zanardi – omul a carui inima s-a oprit de sapte ori in urma unui cumplit accident petrecut in 2001. Desi si-a pierdut ambele picioare, Alex Zanardi s-a reintors in motosport.

Ambele filme au rulat mai intai in cinematograf in Bucuresti, in luna februarie.

Marin Dumitrescu este unul dintre pionierii curselor de automobile postbelice si a avut o contributie semnificativa la formarea sportului cu motor din Romania. Chiar si acum, trecut de 90 de ani, participa la unele dintre competitiile auto care se tin in Romania. Atat fiul sau, cat si nepotul, au imbratisat sportul cu motor. Marin Dumitrescu a concurat pe Dacia, Jeep, Renault, BMW si Alfa Romeo, iar filmul este centrat pe ceea ce “Nea Marin” numeste “cursa vietii” – momentul cand a concurat pe un BMW 328 puternic modificat de el si de prieteni de la uzina Vulcan din Bucuresti. Atunci a castigat cand nimeni nu-i dadea nicio sansa.

Protagonistul celei de-a doua povesti este Alessandro Zanardi, un pilot cu palmares redutabil, cu experienta in Formula 1 si campion IndyCar (CART), eroul unei reveniri fara precedent in sporturile cu motor dupa accidentul din 2001 in urma caruia si-a pierdut ambele picioare. Zanardi a reusit sa castige curse in Campionatul Mondial de Turisme (FIA WTCC) si apoi titluri mondiale si medalii de aur pentru handbike la competitiile paralimpice de la Londra.

Lasa un comentariu