Acasa BMW VIDEO: Cum arata, cum suna si cum accelereaza noul BMW X1, fata de prima generatie

VIDEO: Cum arata, cum suna si cum accelereaza noul BMW X1, fata de prima generatie

de Adrian Mitrea

BMW X1 (sursa - BMW)

A doua generatie BMW X1 este un model mai avansat decat primul model din toate punctele de vedere: este mai scurt, dar semnificativ mai spatios, e putin mai lat si mai inalt, are un portbagaj mai mare si un design interior mai modern, iar indicativul de motorizare xDrive20d foarte popular pe X1 ofera acum 190 CP fata de 184 CP si un timp de accelerare pana la 100 km/h redus cu 0,5 secunde.

Toate aceste imbunatatiri ale spatiului interior, portbagajului si performantelor au fost posibile datorita noii arhitecturi cu tractiune pe rotile din fata folosita de BMW pentru unele modele.

Asadar un X1 de baza va avea acum doar tractiune pe rotile din fata, in timp ce in trecut avea roti motrice doar pe spate. Variantele cu tractiune integrala xDrive sunt in continuare disponibile, iar pentru utilizator este imperceptibila schimbarea arhitecturii xDrive pentru acest model.

BMW X1 xDrive20d este si cu 35 kg mai usor fata de versiunea pe care a inlocuit-o. Portbagajul este semnificativ mai mare, 505 litri acum fata 420 litri in trecut.

Exista insa si un pas inapoi facut de BMW cu acest mode, suspensiile fata sunt acum cu bascule simple, fata de bascule duble cum avea vechiul model. Teoretic, un sistem de suspensie cu bascule duble pe fata ofera rotilor o stabilitate directionala mai buna, ceea ce se traduce intr-un rafinament superior al suspensiei, agilitate si precizie mai mare in timpul condusului.

Iata noul model si vechiul model in actiune. Specificatii tehnice detaliate ale noii generatii pot fi consultate AICI, iar pentru vechea generatie pot fi vazute AICI.

Lasa un comentariu