Acasa Piata Auto A aparut primul serviciu mobil de verificare a masinilor second inainte de cumparare

A aparut primul serviciu mobil de verificare a masinilor second inainte de cumparare

de Adrian Mitrea

Verificare Masina (sursa - InspectorAuto.ro)

Primul serviciu mobil care promite verificarea pe teren a oricarei masini rulate, in vederea achizitiei, se numeste Inspector pe Teren si a fost lansat de Mihai Cune, fost manager autovit.ro si actual fondator al platformei InspectorAuto.ro care permite verificarea istoricului masinilor inainte de achizitie. Serviciul de verificare pe teren a fost introdus ca urmare a unui vid in piata si pentru ca au fost nenumarati clienti care vor ca masina sa fie verificata simultan cu vizionarea.

”Multi dintre cei care verifica online istoricul masinilor pe InspectorAuto.ro mi-au cerut sa ii insotesc la vizionarea masinii pentru ca le era teama sa nu fie pacaliti. Pentru ca nu toata lumea are pe cineva priceput pe care sa il ia la vizionarea unei masini second-hand am creat Inspector pe Teren – prietenul la care poate apela oricine vrea sa isi cumpere o masina rulata in siguranta”, a declarat Mihai Cune, fondator si director general al InspectorAuto.ro, intr-un comunicat de presa.

In acest moment verificarile masinilor pe teren se pot efectua in Bucuresti, Ilfov si judetele invecinate. Componenta de mobilitate a inspectorului si faptul ca masina este verificata simultan cu vizionarea se traduce intr-o economie de timp si bani pentru cei care sunt in cautarea unui automobil rulat.

Serviciul Inspector pe Teren are doua componente: Asistenta la Verificare si Verificare Remote. In primul caz inspectorul insoteste cumparatorul la vizionarea masinii, iar in al doilea caz cumparatorul trimite doar inspectorul pe teren pentru a verifica masina (situatie mai des intalnita atunci cand cumparatorul se afla intr-o localitate diferita fata de masina).

Pana acum serviciul Inspector pe Teren a fost testat timp de cateva luni, in situatii reale, si a fost adaptat si imbunatatit pentru a se plia pe realitatile pietei. Cererile pentru verificarile pe teren ale masinilor au venit in general de la persoane care intentioneaza sa cumpere masini la mana a doua care costa peste 8.000 euro.

”Masinile la mana a doua bune sunt mai greu de gasit si se poate ca o masina buna sa se vanda foarte repede. Adesea vanzatorul nu este dispus sa astepte una, doua sau trei zile pana cand potentialul client reuseste sa faca o programare pentru verificare intr-un service. De regula cine plateste primul pleaca acasa cu masina”, a explicat Mihai Cune.

Cumparatorii de masini rulate care apeleaza la serviciul Inspector pe Teren oferit de InspectorAuto.ro sunt in general persoane care nu au timp de pierdut pana se face programarea pentru verificarea masinii. De asemenea, sunt nenumarate cazuri in care vanzatorul se razgandeste sau masina este nedeplasabila (nu are ITP sau RCA valabile sau nu este inmatriculata), deci singurele posibilitati de a o verifica implica fie transportul cu platforma la un service, fie apelarea la Inspector pe Teren, potrivit lui Cune.

Serviciul Inspector pe Teren a aparut ca o solutie la toate problemele mentionate si ca un produs complementar ghidului practic de verificare a masinilor rulate pe care InspectorAuto.ro l-a lansat in primul trimestru din 2016, ghid descarcat de peste 10.000 de oameni pana in prezent.

Verificarea facuta de inspector pe teren se axeaza pe daunalitate. La finalul verificarii persoana interesata sa cumpere masina primeste un raport de inspectie complet pentru automobilul respectiv.

Primul instrument de verificare online a istoricului masinilor, InspectorAuto.ro, este creat de Mihai Cune, fost business manager al autovit.ro, care are o experienta de peste zece ani in industria auto.

Site-ul InspectorAuto.ro asigura interogarea seriei de sasiu si aflarea de informatii despre istoricul de incidente al autovehiculelor si istoricul privind furtul.

Totodata ofera clientilor posibilitatea sa-si rezerve online, direct pe InspectorAuto.ro, un inspector care sa-i insoteasca la vizionarea masinii, in vederea verificarii ei la fata locului.

Dezvoltarea ulterioara a platformei va face posibila si verificarea altor informatii utile pentru cumparator cum ar fi numarul de kilometri.

De asemenea, site-ul InspectorAuto.ro contine si articole utile cumparatorilor de autovehicule, astfel incat acestia sa fie mai bine informati si mai bine pregatiti atunci cand isi cumpara o masina rulata.

Lasa un comentariu