Acasa Daimler Daimler a lansat la Sebes productia de cutii de viteze automate cu 9 trepte, parte a unui plan de investitii de 300 milioane euro

Daimler a lansat la Sebes productia de cutii de viteze automate cu 9 trepte, parte a unui plan de investitii de 300 milioane euro

de Adrian Mitrea, Vlad Barza

Fabrica Daimler Sebes (sursa 0-100.ro)

Daimler a lansat luni, 4 aprilie, la Sebes productia cutiei de viteze automate cu noua trepte 9G-TRONIC si isi extinde astfel capacitatile de productie. Compania spune ca intregul plan de extindere se va face cu investitii de 300 milioane euro si vor fi create 500 de noi locuri de munca. Daimler are in Romania doua filiale: Star Transmission si Star Assembly, cu fabrici la Sebes si Cugir.


Prin inceperea productiei de cutii de viteze automate cu 9 trepte la Sebes, Romania intra intr-un club select al tarilor in care se construiesc transmisii atat de moderne si cu un numar atat de mare de trepte.

Daimler are doua filiale in Romania, Star Transmission si Star Assembly, cu un total de 1.800 de angajati. Filiala StarAssembly a fost infiintata in 2013 la Sebes, in acelasi an incepand asamblarea unei cutii de viteze automate cu cinci trepte. In 2014 a demarat si productia unei cutiei de viteze automatizate cu dublu ambreiaj si sapte trepte.

Noua cutie de viteze cu 9 trepte fabricata de Star Assembly cu piese de la Star Transmission – ambele fiind companii Daimler – are cod NAG3 (denumire comerciala 9G-TRONIC) si echipeaza modele precum Mercedes-Benz Clasa E si GLE. In anii urmatori, cutiile 9G-TRONIC vor fi disponibile pentru toate modelele marcii care au motor montat longitudinal.

Fabrica Daimler Sebes (sursa 0-100.ro)

In uzina Star Assembly din Sebes mai sunt asamblate cutii de viteze automate cu 5 trepte si unele cu dublu ambreiaj cu 7 viteze. Pentru a face si noile cutii de viteze 9 trepte au fost angajati in plus circa 500 de oameni fata de momentul anuntarii investitiei (2014).

Filiala a Daimler, Star Transmission (STC) a fost infiintata in anul 2001 (mai intai la Cugir) si este furnizor international de componente pentru industria de automobile. La sediul din Cugir se produc roti dintate, arbori precum componente prelucrate mecanic pentru motoare, cutii de viteza si casete de directie.

Daimler Sebes (sursa 0-100.ro)

Mercedes S Coupe (sursa 0-100.ro)

Lasa un comentariu