Acasa Porsche VIDEO: Cum a luat nastere Porsche Mission E, conceptul care anunta intrarea Porsche in era masinilor electrice

VIDEO: Cum a luat nastere Porsche Mission E, conceptul care anunta intrarea Porsche in era masinilor electrice

de Adrian Mitrea

Porsche Mission E Concept (sursa - Porsche)

Porsche sintetizeaza intr-un film de 5 minute povestea conceptului Porsche Mission E, cel care da tonul mobilitatii electrice pentru marca sport germana. Acest concept a primit la finalul anului 2015 unda verde pentru a intra in productia de serie, iar pentru ca acest lucru sa devina realitate Porsche a creat 1.000 de noi locuri de munca si face angajari chiar si in Romania.

Porsche Mision E este un concept de masina 100% electrica, cu o putere maxima de 600 CP, autonomie 500 km si reincarcare in 15 minute a bateriei pana la 80% din capacitate. Este de asteptat ca varianta de serie confirmata pentru productie sa pastreze aceste caracteristici tehnice.

Modelul este o berlina sport cu dimensiuni mai reduse decat ale limuzinei Panamera.

Alte specificatii ale conceptului, care ar putea fi preluate si de varianta de serie, sunt tractiunea integrala si directia integrala (vireaza si rotile din spate), precum si timpul de accelerare de 3,5 secunde de la 0 la 100 km/h.

Mission E are doua motoare electrice eficiente si producatorul spune ca masina poate parcurge 500 km cu “un plin de baterie”, iar apoi inca 400 km dupa reincarea bateriei in 15 minute la 80% din capacitate. Acest lucru este posibil gratie unui port de 800 V oferit alaturi de un altul de 400 V.

Conceptul dispune de roti mari, cu diametru de 21 inch pe fata si 22 inch pe spate.

Lasa un comentariu