Acasa BMW Automobile Bavaria se extinde cu BMW si MINI in zona Moldova, la Bacau

Automobile Bavaria se extinde cu BMW si MINI in zona Moldova, la Bacau

de Adrian Mitrea

Michael Schmidt (sursa - Automobile Bavaria)

Automobile Bavaria Group a deschis primul centru BMW din Bacau pentru automobile noi, care include si showroom pentru vanzarile de automobile rulate, atat BMW, dar si MINI, a anuntat compania. Investitia include si facilitati de service, suprafata totala fiind de 1.500 metri patrati (mp).

Automobile Bavaria Group, cea mai mare retea de dealeri BMW din Europa Centrala si de Est, detine 11 dealeri BMW, trei centre MINI de service si singurul service Rolls-Royce din Sud-Estul Europei.

„Obiectivul nostru pentru locatia din Bacau este ca aceasta sa devina o referinta pentru intreaga zona a Moldovei, la nivelul dealerilor din segmentul premium”, a declarat Olavy-Theodor Pecou, director responsabil de servicii post-vanzare in cadrul Automobile Bavaria Group.

Noua reprezentanta BMW din Bacau, cea de-a 12-a din reteaua de dealeri BMW Automobile Bavaria Group, este situata in apropierea orasului, pe raza comunei Nicolae Balcescu, DN2, km 278-300.

Noul service BMW din Bacau face verificare si intretinere auto, reparatii mecanice si electrice, reparatii de avarii minore si ingrijire, tinichigerie si vopsitorie, vanzari de piese de origine BMW, service mobil BMW, vehicule de inlocuire si hotel de anvelope. Service-ul BMW Bacau este echipat cu trei posturi pentru mecanica, un post de diagnoza computerizata, un post geometrie roti computerizata, un post de pregatire vopsitorie, un post de tinichigerie si o cabina pentru vopsitorie.

Automobile Bavaria Group a inregistrat in anul 2015 cea mai mare crestere a vanzarilor BMW din Romania. Grupul de dealeri detine o cota de piata de 68,8% din vanzarile de automobile noi BMW si 92,5% pentru marca MINI.

In 2016 Automobile Bavaria Group intentioneaza sa continue extinderea operatiunilor si estimeaza o crestere de minimum 10% a vanzarilor si serviciilor, precum si o crestere substantiala a vanzarilor de automobile rulate si a cifrei de afaceri consolidata.

Toate afacerile lui Michael Horst Schmidt sunt administrate mai nou sub umbrela MHS Holding. Companiile sunt organizate in trei grupuri mari, care realizeaza impreuna o cifra de afaceri anuala de 310 milioane euro si ofera locuri de munca pentru 1.000 de oameni:

  • Automobile Bavaria Group Romania detine 12 dealeri BMW si un service Rolls-Royce. Este cel mai mare grup de dealeri BMW din Europa Centrala si de Sud-Est. Asigura locuri de munca pentru 432 de angajati si are o cifra anuala de afaceri de 93,53 milioane euro.
  • MHS Truck & Bus Group Romania este importatorul general MAN in Romania. Detine opt centre proprii de competenta pentru vehicule comerciale MAN. Este cel mai mare si mai performant importator MAN din Europa Centrala si de Sud-Est. Asigura locuri de munca pentru 355 de angajati si are o cifra anuala de afaceri de 104 milioane Euro.
  • Schmidt Gruppe Deutschland detine opt dealershipuri BMW si un dealership Rolls-Royce in sudul Germaniei. Asigura locuri de munca pentru 188 de angajati si are o cifra anuala de afaceri de 109 milioane Euro.

Fondatorul si presedintele MHS Holding si al companiilor afiliate este Michael Horst Schmidt, nascut in Brasov, in 1960. A fondat Automobile Bavaria in 1994, companie care a devenit importatorul BMW in Romania. In anul 2001 a pus bazele MHS Truck & Bus, importatorul MAN in Romania.

In 2007, omul de afaceri Michael Schmidt a inceput expansiunea business-ului in afara tarii, prin achizitia unor dealeri BMW din Germania, fiind unul dintre putinii cetateni de origine romana care a reusit sa dezvolte cu succes un model de business local in afara granitelor.

In 2010 au fost puse bazele Fundatiei Michael Schmidt. De atunci, aceasta isi extinde in mod constant portofoliul de proiecte in domeniul prezervarii si restaurarii patrimoniului cultural sasesc, dezvoltarii educatiei si a cooperarii bilaterale romano-germane. Pentru angajamentul sau continuu in acest domeniu, Schmidt a fost decorat, in anul 2015, cu  Crucea de merit in grad de Cavaler a Ordinului de Merit al Republicii Federale Germania, oferita de Joachim Gauck, presedintele Republicii Federale Germania.

Lasa un comentariu