Acasa Daimler Daimler incepe sa produca in Romania cutii de viteze automate cu 9 trepte, la Sebes, din aprilie

Daimler incepe sa produca in Romania cutii de viteze automate cu 9 trepte, la Sebes, din aprilie

de Adrian Mitrea

Mercedes-Benz Clasa E (sursa - Mercedes-Benz)

Daimler, grupul german cunoscut mai ales pentru marca Mercedes-Benz, va demara in data de 4 aprilie 2016 productia de cutii de viteze automate cu 9 trepte in Romania, la Sebes, in fabrica Star Transmission. Piatra de temelie pentru aceasta unitate de productie a fost pusa in urma cu doi ani, in data de 4 aprilie 2014.

Prin inceperea productiei de cutii de viteze automate cu 9 trepte la Sebes Romania intra intr-un club select al tarilor in care se construiesc transmisii atat de moderne si cu un numar atat de mare trepte.

Noua cutie de viteze cu 9 trepte fabricata de Star Transmission – o companie Daimler – are cod NAG3 (denumire comerciala 9G-TRONIC) si echipeaza modele precum Mercedes-Benz Clasa E.

In uzina Star Transmission din Sebes mai sunt asamblate cutii de viteze automate cu 5 trepte si unele cu dublu ambreiaj cu 7 viteze. Pentru a face si noile cutii de viteze 9 trepte au fost angajati in plus circa 500 de oameni fata de momentul anuntarii investitiei (2014), iar Star Transmission a ajuns la un total de aproximativ 2.000 de angajati in unitatile sale din Sebes si Cugir.

Filiala a Daimler, Star Transmission (STC) a fost infiintata in anul 2001 (mai intai la Cugir) si este furnizor international de componente pentru industria de automobile. La sediul din Cugir se produc roti dintate, arbori precum componente prelucrate mecanic pentru motoare, cutii de viteza si casete de directie. La sediul din Sebes se monteaza cutii de viteza automate cu 5 trepte, unele cu dublu ambreiaj cu 7 trepte, si, mai nou, cele automate cu 9 trepte.

Mercedes-Benz 9G-TRONIC (sursa - Daimler)

Lasa un comentariu