Acasa Curiozitati VIDEO: Prezentare inedita a noutatilor Ford la Salonul Auto de la Geneva – angajatii au cantat in cor melodia Time Is On My Side a formatiei Rolling Stones

VIDEO: Prezentare inedita a noutatilor Ford la Salonul Auto de la Geneva – angajatii au cantat in cor melodia Time Is On My Side a formatiei Rolling Stones

de Adrian Mitrea

Ford Fiesta ST200 (sursa - 0-100.ro)

Cel mai puternic Ford Fiesta produs vreodata, SUV-ul Ford Edge pentru Europa si versiunea sa de top Vignale, precum si Ford GT – varful de gama al masinilor de performanta ale marcii americane, au fost dezvaluite la Salonul Auto de la Geneva intr-un mod inedit, in timp ce un cor format din angajati ai companiei au cantat melodia Time Is On My Side a formatiei Rolling Stones, mesajul si melodia nu sunt intamplator alese deoarece Ford of Europe s-a intors pe profit si asteapta ani si mai buni pe Batranul Continent pana in 2020.

Fara o noua generatie a vreunui model din gama sa expus la Salonul Auto de la Geneva (3-13 martie), Ford reuseste sa atraga atentia prin altceva.

Ford Fiesta ST200 expusa in premiera mondiala la salonul auto elvetian este cea mai puternica Fiesta produsa vreodata si motorul sau de 1,6 litri EcoBoost produce 200 CP si 290 Nm, iar accelerarea de la 0 la 100 km/h se realizeaza in 6,7 secunde. Culoarea oficiala de prezentare pentru acest model este Storm Grey, iar jantele din aliaj sunt vopsite in negru mat.

Fata de Fiesta ST obisnuita, aceasta varianta noua este cu 10% mai puternica, iar cuplul motor este cu 20% mai mare.

„Modelul Fiesta ST este iubit cu adevarat de proprietari si critici. Versiunea ST200 duce aceasta masina speciala pentru soferi la un nou nivel de putere si performanta. (…) Cred ca este un viitor model clasic in devenire”, a spus, la salon, Joe Bakaj, vicepresedinte responsabil cu dezvoltarea produselor in cadrul Ford of Europe.

Pe langa culoarea exclusivista a exteriorului si jantele din aliaj de 17 inch, modelele Ford Fiesta ST200 vor include de asemenea etriere vopsite in rosu si un interior imbunatatit, cu scaune frontale unice, partial din piele, Charcoal Recaro, si cusaturi argintii contrastante, placute de protectie iluminate aplicate pe praguri si centuri de siguranta cu detalii argintii.

Motorul 1.6 EcoBoost al modelului poate livra un surplus de 15 CP (deci 215 CP) si cuplu de 30 Nm (deci 320 Nm) pentru o perioada de pana la 20 secunde (functie denumita overboost). O transmisie cu demultiplicare mai mica ofera reprize de accelerare mai bune pentru model, iar viteza maxima este 230 km/h.

Ca si Fiesta ST, modelul ST200 ofera cateva functii optimizate pentru o mai bun a virare si agilibitate sporita folosind un sistem imbunatatit Torque Vectoring Control si control electronic al stabilitatii (ESP) cu trei moduri de functionare, directie modificata, arcuri unice fata si spate si setari ale amortizoarelor cu centru de gravitate mai mic de 15 mm, raport de demultiplicare pentru directie mai mic si brate de directie mai scurte.

Productia modelului Fiesta ST200 incepe in iunie, primele livrari catre clienti fiind asteptate imediat dupa aceasta data. Din 2013, cand a fost lansat modelul Fiesta ST, si pana in prezent Ford a comercializat circa 30.000 de exemplare.

Ford Kuga facelift, prezentat cu putin timp inainte de Geneva intr-un alt mare oras european, Barcelona (la Mobile World Congress), are un nou design exterior si interior si acomodeaza o noua generatie a sistemului multimedia: SYNC 3.

De asemenea, pe Kuga este introdus un nou motor turbo diesel de 1,5 litri si 120 CP care inlocuieste propulsorul 2.0 TDCi de 120 CP existent pe versiunile fara facelift. Aceasta motorizare de intrare in gama este disponibila doar pe versiunile cu tractiune fata ale modelului, in timp ce variantele 4×4 (AWD) beneficiaza in continuare de motoare mai mari si mai puternice. Cu noul motor Ford Kuga are un consum mai redus cu 5%.

SYNC 3 este mai intuitiv si mai usor de utilizat de catre soferi si pasageri. Utilizatorii de iPhone pot activa Apple CarPlay, iar utilizatorii de Android pot sa activeze Android Auto – doua interfete realizate special pentru aceste doua tipuri de telefoane/sisteme de operare inteligente.

Ford GT, expus la salon, va fi unul dintre cele mai exclusiviste vehicule Ford existente cu un volum limitat de vanzari in toata lumea, iar productia pentru clientii din Europa va incepe la sfarsitul acestui an. La standul Ford exista atat o versiune de strada, cat si una de competitie a modelului GT.

Ford a confirmat faptul ca patru modele Ford GT Chip Ganassi Racing – doua concurand in Campionatul Mondial de Anduranta FIA 2016 (WEC) si doua in IMSA WeatherTech SportsCar Championship 2016 – vor concura pentru titlul la clasa GTE Pro in cursa emblematica de anduranta de 24 de ore de la Le Mans in zilele de 18-19 iunie.

Ford revine la Le Mans dupa 50 de ani de la atingerea legendarului „finish” 1-2-3 la cursa din 1966 cu masina de curse originala Ford GT40. Cele patru masini vor purta numerele de concurs 66, 67, 68 si 69 in amintirea celor patru victorii succesive Ford de la Le Mans intre anii 1966 si 1969.

Versiunile de strada si de curse au fost insotite la Geneva de cei patru piloti ai echipei Ford Chip Ganassi Racing, desemnati pentru Le Mans: Stefan Muecke, Olivier Pla si Andy Priaulx din WEC si Dirk Mueller din campionatul IMSA.

„(…) Gama noastra de vehicule Ford Performance nu a fost niciodata atat de puternica”, a declarat Raj Nair, vicepresedinte executiv Ford si director tehnic pentru dezvoltarea produselor globale.

Ford Fiesta ST200 (sursa - 0-100.ro)
Ford Fiesta ST200
Ford Fiesta ST200
Ford Fiesta ST200
Ford Edge Vignale
Ford Edge Vignale
Ford S-MAX Vignale
Ford S-MAX Vignale
Ford GT
Ford GT Racecar

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Geneva 2016

Lasa un comentariu