Acasa Siguranta Auto Continental face o rechemare pentru 500 de anvelope la care pot aparea probleme din cauza folosirii unui material necorespunzator in productie

Continental face o rechemare pentru 500 de anvelope la care pot aparea probleme din cauza folosirii unui material necorespunzator in productie

de Vlad Barza

Fabrica de la Timisoara (sursa - Continental)

Concernul german Continental a anuntat miercuri un program de inlocuire voluntara a anvelopelor care vizeaza aproximativ 500 de anvelope, din cauza utilizarii unui material necorespunzator in productie. Grupul nu a primit vreun raport de accident, insa a decis sa faca recall-ul pentru a inlatura orice risc. Anvelopele au fost produse in saptamanile 35 si 36 ale anului trecut, dar nu in Romania.


Continental a demarat un program de inlocuire voluntara a anvelopelor care vizeaza aproximativ 500 de anvelope ContiSportContact 5 P dimensiunea 235/35 ZR 19 (91Y) EXTRA LOAD.

Din cauza utilizarii unui material necorespunzator, anvelopele pot dezvolta o forma neregulata in zona benzii de rulare. Acest lucru poate duce la un contact intre anvelopa si vehicul, performanta redusa la manevrabilitate si capacitate limitata de rulare la viteze mari.

Pana in acest moment, Continental nu a primit niciun raport de accidente sau vatamari corporale asociat acestei conditii. Programul de inlocuire este initiat proactiv, cu scopul de a evita orice risc posibil pentru conducatorii auto si alti utilizatori rutieri. Anvelopele vizate au fost vandute catre clienti din Europa si doar ca si piese de schimb pentru autovehicule.

Anvelopele Continental vizate pot fi identificate dupa cum urmeaza:

ContiSportContact 5 P  235/35 ZR 19 (91Y) EXTRA LOAD

Numere de serie DOT:
DOT CP2V N6XP 3515
DOT CP2V N6XP 3615

Ultimele patru cifre ale numerelor de serie DOT indica perioada de productie (saptamana/anul). Anvelopele vizate vor fi inlocuite gratuit. Nu sunt vizate alte dimensiuni de anvelope, perioade de productie sau linii de produse.Continental a inceput sa notifice in 23 februarie 2016 autoritatile nationale competente si este in contact cu distribuitorii sai de anvelope pentru a organiza si implementa acest program de inlocuire voluntara.

In 2014, corporatia a generat vanzari preliminare de aproximativ 39,2 miliarde de euro la nivelul celor cinci divizii, Tire, Chassis & Safety, Interior, Powertrain si ContiTech. Continental are momentan aproximativ 208,000 de angajati in 53 de tari.

Divizia Anvelope are 47.000 de angajati si a atins vanzari de 9,8 miliarde de euro in 2014.

Lasa un comentariu