Acasa Foto VIDEO, FOTO: Volvo V90 a fost dezvaluit. Suedezii anunta si masina fara cheie

VIDEO, FOTO: Volvo V90 a fost dezvaluit. Suedezii anunta si masina fara cheie

de Adrian Mitrea

Volvo V90 (sursa - Volvo)

Volvo V90, versiunea break a varfului de gama Volvo (S90), a fost prezentata oficial, urmand sa-si faca aparitia in fata publicului larg la Salonul Auto de la Geneva (3-13 martie). Volvo V90 va concura pe piata cu modele precum BMW Seria 5 Touring si Audi A6 Avant. O noutate interesanta este si ca Volvo spune ca, din 2017, va oferi clientilor posibilitatea de a cumpara masina fara cheie, aceasta fiind inlocuita de o aplicatie pentru smartphone.

V90 este construit pe platforma SPA (Scalable Product Arhitecture), la fel ca si sedanul S90 din care deriva. De asemenea, si SUV-ul Volvo XC90 este bazat pe aceeasi platforma.

Gama de motorizari este preluata de la sedan si include chiar si o versiune hibrida care rula in mod pur electric pana la 50 km.

Alte detalii tehnice despre Volvo V90 nu au fost inca anuntate.

O noutate poate mai mare decat asteptatul break V90 este faptul ca Volvo va incepe sa comercializeze masini fara cheie din 2017 incolo.

“De zeci de ani soferii au fost obisnuiti sa isi acceseze masinile cu o cheie fizica. Dar gata. Intr-o miscare spectaculoasa pentru industria auto, Volvo planuieste sa devina primul producator auto din lume care sa ofere masini fara cheie din 2017”, a anuntat compania.

Pentru a inlocui cheia de acces si pornire a masinii, Volvo a creat o aplicatie pentru smartphone prin intermediul careia soferii vor putea descuia si incuia masina, pot deschide portbagajul si o pot porni.

Cheia digitala din Volvo App va permite soferilor sa deschida mai multe modele Volvo din amplasamente Volvo. Spre exemplu, daca un client de Volvo pleaca peste hotare si inchiriaza un model Volvo echipat cu aceasta tehnologie, cheia de la masina ii va fi livrata pe telefon, in aplicatie.

Si numarul de utilizatori ai unei masini pot fi mai multi de doi (in contextul in care o masina vine, de regula, cu doua chei).

Tehnologia va fi prezentata publicului la Mobile World Congress din Barcelona (22-25 februarie), la standul Ericsson.

Volvo V90 (sursa - Volvo)

Lasa un comentariu