Acasa Foto VIDEO, FOTO: Jaguar F-TYPE SVR, cel mai rapid Jaguar construit vreodata, porneste de la 140.000 euro

VIDEO, FOTO: Jaguar F-TYPE SVR, cel mai rapid Jaguar construit vreodata, porneste de la 140.000 euro

de Adrian Mitrea

Jaguar F-TYPE SVR (sursa - Jaguar)

Cel mai rapid model Jaguar construit vreodata, modelul F-TYPE SVR, vine in doua versiuni de caroserie si porneste de la 140.000 euro, livrarile urmand sa demareze in vara acestui an. Masina atinge 100 km/h in 3,7 secunde, iar viteza maxima trece de 300 km/h.

Cele doua versiuni de caroserie se numesc Jaguar F-TYPE SVR Coupe (pornire de la 140.900 euro) si Jaguar F-TYPE SVR Convertible (pornire de la 147.800 euro). Deci a doua versiune, decapotabila este putin mai scumpa.

Aceste preturi sunt cele comunicate pentru piata britanica si sunt orientative, urmand ca ulterior sa fie stabilite preturile si in celelalte tari.

Aceste versiuni ale modelului Jaguar F-TYPE vor concura pe piata in principal cu Porsche Cayman si Porsche 718 Boxster in versiunile lor cele mai puternice.

Modelul F-TYPE preparat de SVR, Special Vehicle Operations, dispune de motor V8 pe benzina, de 5 litri, supraalimentat, care dezvolta 575 Cai Putere (CP) si un cuplu maxim de 700 Newton-metru (Nm). Sistemul de tractiune integral (AWD) este standard pe acest model, la fel si transmisia automata cu opt trepte.

Performantele de accelerare ale masinii o transforma in cel mai rapid Jaguar, cu 0-100 km/h in 3,7 secunde si viteza maxima 322 km/h pentru Coupe si 314 km/h pentru Convertible.

Aceste performanete sporite fata de versiunile mai cuminti ale lui F-TYPE sunt insotite de masuri de reducere a greutatii cu pana la 50 kg si de detalii mecanice, estetice si materiale disponibile exclusiv pe acest model.

Jaguar F-TYPE SVR (sursa - Jaguar)

Lasa un comentariu