Acasa Curiozitati Soferii romani flirteaza in trafic mai mult decat fumeaza si vorbesc la telefon mai putin decat ceilalti europeni

Soferii romani flirteaza in trafic mai mult decat fumeaza si vorbesc la telefon mai putin decat ceilalti europeni

de Adrian Mitrea

(sursa - 0-100.ro)

Soferii romani vorbesc la telefon, mananca, beau si fumeaza in masina, in timp ce sunt in trafic, dar si flirteaza, potrivit unui studiu recent. O particularitate a soferitelor din Romania este ca se machiaza la volan mai mult decat alte femei din Europa.

„Soferii romani recunosc ca se angajeaza in mai multe activitati atunci cand conduc sau sunt blocati in trafic”, releva studiul LeasePlan Mobility Monitor. Studiul a luat pentru prima data in considerare si raspunsurile conducatorilor auto ale masinilor gestionate in leasing operational din Romania. In cadrul sondajului LeasePlan Mobility Monitor au fost chestionati 237 de soferi care conduc masini in leasing operational.

Dintre acestia, 71% au recunoscut ca vorbesc la telefon in timp ce conduc. La nivel european, media este de 74%, iar media globala este de 69%.

A doua activitate „suplimentara” a soferilor din Romania in timp ce conduc este mancatul. Nu mai putin de unul din patru a recunoscut ca a mancat cand s-a aflat in fata volanului. Alte activitati sunt transmiterea de mesaje SMS sau chat pe retele sociale (19%), bautul (18%) sau fumatul (14%).

O cincime dintre soferii din Romania (18%) flirteaza tot timpul sau cateodata atunci cand sunt blocati in trafic. La nivel global, studiul LeasePlan Mobility Monitor arata ca procentul conducatorilor auto care flirteaza este de 12%. Femeile sofer din Romania, cu varste cuprinse intre 35 si 44 de ani, au afirmat in proportie de 100% ca nu au flirtat cu alti soferi.

Insa doamnele si domnisoarele din generatia Y (nascute intre 1982 si 1999) au afirmat in proportie de 34% ca au flirtat cel putin o data in timp ce au fost blocate in trafic. Un procent similar, de 35%, se regaseste in cazul barbatilor cu varste cuprinse intre 25 si 34 de ani.

De remarcat este si procentul doamnelor din Romania care recunosc ca se machiaza in masina, dublu fata de media globala (4% fata de 2%).

Lasa un comentariu