Acasa BMW FOTO: BMW M760Li xDrive vine la Salonul Auto de la Geneva – cea mai avansata limuzina BMW

FOTO: BMW M760Li xDrive vine la Salonul Auto de la Geneva – cea mai avansata limuzina BMW

de Adrian Mitrea

BMW M760Li xDrive (sursa - BMW)

„BMW M760Li xDrive stabileste noi standarde in segmentul sport al sedanurilor de lux ca varianta de top a gamei BMW Seria 7”, a anuntat BMW. Noua varianta de top a limuzinei BMW Seria 7 va fi disponibila pe piata din vara acestui an, iar pana atunci va fi prezentata ca premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva (3-13 martie). Masina va concura pe piata cu Mercedes-Benz S 600 L.

Masina beneficiaza de motor V12 pe benzina de 6,6 litri ce dezvolta 441 kW/600 Cai Putere (CP) la 5.500 rpm si un cuplu maxim de 800 Nm la 1.500 rpm. Acest propulsor ii asigura limuzinei un sprint in 3,9 secunde pana la 100 km/h, iar viteza maxima este 250 km/h (limitata) sau 305 km/h cu pachetul M Driver (de asemenea limitata electronic).

Acest motor de 6,6 litri (6.592 cmc) este primul V12 M Performance pe benzina si are doua turbocompresoare mono-scroll, injectie directa de mare precizie si sincronizare variabila a arborelui cu came (Double-VANOS).

Modelul poate fi echipat cu jante M exclusive (20 inch, design double-spoke 760M, in nuanta Cerium Grey metalizat mat) si anvelope 245/40 R20 pe fata si 275/35 R20 pe spate.

Disponibil standard, sistemul Executive Drive Pro combina reglajul sasiului orientat spre confort, bazat pe sistemul de camere video care detecteaza denivelarile, cu proprietatile dinamice imbunatatite de stabilizarea activa a ruliului.

Tot standard vine si Integral Active Steering (directia adaptiva integral) care imbunatateste agilitatea si siguranta activa.Modurile diferite de condus accentueaza laturile specifice ale caracterului automobilului.

Sistemul inteligent de tractiune integrala BMW xDrive furnizeaza, in orice conditii, dinamica si caracteristicile de performanta specifice M Performance.

Printre elementele distinctive ale lui BMW M760Li xDrive se numara finisarea exclusiva Cerium Grey pentru conturul grilei radiatorului, banda barei fata, capacele oglinzilor retrovizoare, logo-ul M lateral, benzile decorative pentru manerele exterioare ale usilor, emblema V12 de pe montantul C, Air Breathers si elementele decorative ale usilor, banda-maner a capotei portbagajului, logo-ul xDrive si emblema modelului.

Pachetul aerodinamic M este dotare standard, la fel si sistemul de evacuare sport M, care include control al clapetei si decoratiuni galvanizate in nuanta Cerium Grey ale tevii de esapament duble de pe fiecare parte, frane M Sport cu etriere de culoare albastru metalizat si emblema M.

Optionala, versiunea BMW M760Li xDrive V12 Excellence permite ca dinamica sportiva sa fie combinata cu un stil exclusivist si luxos. Aceasta schimba caracterul modelului BMW M760Li xDrive prin eliminarea pachetului aerodinamic M si prin adaugarea pachetelor de design exterior Pure Excellence si design interior Pure Excellence, precum si a jantelor BMW Individual de 20 inch cu design W-spoke 646 si a unui logo V12 cromat lucios in locul emblemei de model.

Transmisia sport Steptronic cu opt trepte beneficiaza de ajustari specifice M Performance in gestiunea schimbarii treptelor de viteza, de eficienta interna optimizata si o strategie a schimbarii vitezelor asistata de datele de navigatie.

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Geneva 2016

BMW M760Li xDrive (sursa - BMW)

Lasa un comentariu