Acasa Opel Modelul 100% electric Opel Ampera-e va fi lansat in 2017. E de fapt un Chevrolet Bolt cu sigla Opel

Modelul 100% electric Opel Ampera-e va fi lansat in 2017. E de fapt un Chevrolet Bolt cu sigla Opel

de Adrian Mitrea

Opel Ampera-e (sursa - Opel)

Opel a anuntat ca va lansa in 2017 modelul Opel Ampera-e, un model electric cu 5 locuri si autonomie de functionare mai mare decat majoritatea autovehiculelor electrice”. Acest model face parte din seria de 29 de noi modele pe care Opel la va lansa in perioada 2016-2020.

„GM si Opel au avut intotdeauna convingerea ca autovehiculele electrice vor juca un rol definitoriu in mobilitatea viitorului. Tehnologia inovatoare a modelului Ampera-e reprezinta un pas important catre punerea in practica a acestei viziuni. Noul nostru autovehicul electric reprezinta, de asemenea, o noua contributie la reputatia pe care o are marca Opel de a face accesibila pe scara larga ingineria inovatoare”, a spus Mary Barra, presedinta consiliului de administratie si CEO al GM, anuntand modelul Opel Ampera-e la Simpozionul CAR de la Bochum, Germania.

Modelul compact Opel Ampera-e este propulsat de baterii plate, amplasate sub podeaua din interior. De asemenea, configuratia eficienta a bateriilor asigura un interior incapator, cu spatiu confortabil pentru cinci ocupanti si un volum al portbagajului comparabil cu cel al autovehiculelor din clasa compacta.

Ampera-e va oferi, de asemenea, si asistentul personal de service si conectivitate Opel OnStar, precum si tehnologii pentru conectivitate si infotainment care vor integra smartphone-urile si alte dispozitive electronice.

Opel nu a dat alte detalii despre Ampera-e, insa de la prezentarea anterioara a modelului geaman Chevrolet Bolt in SUA stim ca masina este 100% electrica si poate parcurge pana la 320 km. Bolt costa in SUA echivalentul a 34.495 euro.

O reincarca completa a bateriei dureaza circa 9 ore. Bateria are o masa de 435 kg si este formata din 288 celule dispuse in 5 sectiuni si 10 module.

Masina beneficiaza de un ecran color de 10,2 inch pentru sistemul multimedia, iar instrumentele de bord pentru sofer sunt afisate pe un ecran de 8 inch.

Bolt are un motor electric de 200 CP care dezvolta un cuplu maxim de 350 Nm si este capabil sa atinga 100 km/h cu start de pe loc in circa 7 secunde.

Opel Ampera-e (sursa - Opel)

Lasa un comentariu