Acasa Dacia Angajatii Dacia primesc un plus de 150 lei la salariu si o prima de 1.430 lei, arata noul Contract Colectiv de Munca

Angajatii Dacia primesc un plus de 150 lei la salariu si o prima de 1.430 lei, arata noul Contract Colectiv de Munca

de Adrian Mitrea

Uzina de motoare Dacia (sursa - Dacia)

Administratia Automobile Dacia si Sindicatul Autoturisme Dacia au incheiat negocierile pentru un nou contract colectiv de munca, iar partile au convenit cresterea cu 150 de lei (5%) a salariului de baza brut la nivel de operatori. In plus, toti angajatii vor primi o prima pentru rezultatul anului 2015 in valoare de 1.430 lei brut, acordată in luna mai, a anuntat Dacia.

„Salariul operatorilor de la Dacia este de aproape trei ori mai mare decat la sfarsitul anului 2007 si, in 2015, a fost aproape dublu fata de salariul mediu realizat la nivelul economiei nationale. Muncitori din tari precum Polonia, Slovacia si Cehia au salarii medii realizate, la nivelul economiei, similare cu cele ale operatorilor de la Dacia”, a anuntat compania, intr-un comunicat de presa.

Salariul mediu brut realizat la sfarsitul anului 2015 a fost de 4.700 lei, incluzand salariul de baza, vechime/sporuri, ore suplimentare si prime, potrivit companiei auto.

In plus fata de salariu angajatii beneficiaza de prime de Paste, de Craciun si de vacanță (care, in total, reprezintă incă un salariu mediu realizat pe an), masa calda, bonuri de masa, tichete cadou, transport subventionat, asigurare de sanatate, bilete de odihna si tratament si alte ajutoare.

„Obiectivul Grupului Renault in Romania este a de a pastra competitivitatea industriala in ceea ce priveste activitatea de fabricatie pe platforma de la Mioveni”, noteaza Grupul Renault.

Fata de anii anteriori, Administratia si Sindicatul au cazut la pace mult mai usor in acest an si cu mai putine tensiuni.

Lasa un comentariu