Acasa Curiozitati VIDEO: Cum accelereaza si cum suna noul Ford Focus RS cu Launch Control – bestia compacta mai rapida decat Ford Mustang V8

VIDEO: Cum accelereaza si cum suna noul Ford Focus RS cu Launch Control – bestia compacta mai rapida decat Ford Mustang V8

de Adrian Mitrea

Ford Focus RS (sursa - Ford)

Ford a lansat a treia generatie Ford Focus RS – un model sport compact capabil de performante impresionante. Chiar daca nu este cel mai rapid model de serie (mica sau mare) creat de Ford in istoria sa, Focus RS este in acest moment cel mai rapid automobil al marcii americane, avand performante mai bune chiar decat Ford Mustang cu motor V8 de 5 litri. Ford Focus RS atinge 100 km/h in 4,7 secunde gratie motorului si sistemului de tractiune integrala, precum si multumita functiei Launch Control ce permite soferului sa demareze in cel mai rapid si eficient mod cu putinta. Ford Focus RS concureaza pe piata cu Volkswagen Golf R.

A treia generatie Ford Focus RS se remarca prin faptul ca are in premiera tractiune integrala (AWD), sistem de care nu au beneficiat cele doua generatii anterioare.

De asemenea, se remarca functia Launch Control, mai ales ca este disponibila in combinatie cu o cutie de viteze manuala. Acest sistem de asistenta Launch Control este mai degraba asociat transmisiilor automate si/sau cu dublu ambreiaj si este des intalnit la modele automate BMW si Porsche.

Printre modurile de condus dintre care soferul poate alege se numara si modul Drift, care gestioneaza sistemul de tractiune si franele astfel incat sa le permita soferilor sa faca derapaje controlate.

Ford Focus RS are acum un motor de 2,3 litri (fata de 2,5 litri cat avea generatia anterioara), cu patru cilindri, care dezvolta 350 CP si 440 Nm (470 Nm in overboost). Motorul este preluat de la Mustang – model pentru care reprezinta motorizare de intrare in gama.

Mai multe detalii tehnice despre Ford Focus RS si configuratia masinii din imagini pot fi consultate AICI.

Lasa un comentariu