Acasa Industrie Toyota a ramas liderul constructorilor auto si in 2015. Cat au produs ceie mai mari companii auto

Toyota a ramas liderul constructorilor auto si in 2015. Cat au produs ceie mai mari companii auto

de Vlad Barza

Sigla Toyota (sursa - Toyota)

Toyota a incheiat anul 2015 pe primul loc la productia auto, pe locurile al doilea si al treilea fiind, la foarte mica distanta, Volkswagen si General Motors. Toate cele trei companii au inregistrat scaderi usoare anul trecut, la Volkswagen scaderea fiind de 2% in anul uriasului scandal al emisiilor. Pana in 2008 General Motors a fost lider, apoi Toyota a preluat „sefia” in fiecare an, cu exceptia lui 2011.


Toyota a produs anul trecut 10,15 milioane masini, cu 130.000 mai putine decat in 2014. Volkswagen a produs 9,93 milioane unitati, cu 240.000 mai putin decat in 2014, iar General Motors a produs 9,8 milioane automobile, cu 120.000 mai putine decat in 2014.

Grupul japonez este lider pentru al patrulea an consecutiv. La jumatatea anului, Volkswagen a fost lider, insa lucrurile s-au schimbat in semestrul al doilea si sub influenta scandalului emisiilor.

Toyota si-a propus sa produca 10,11 milioane automobile in acest an, la finalul caruia are mari sanse sa ramana lider.

Analisti citati de Bloomberg spun ca grupul auto japonez are mari sanse sa ramana lider si in urmatorii ani. Efectele scandalului Volkswagen se pot face simtite si in acest an, iar productia totala a Grupului german ar putea fi afectata si de scaderea pietei chineze.

Alianta Renault-Nissan a produs peste 8 milioane de masini, acelasi prag fiind depasit si de Hyundai-Kia.

Lasa un comentariu