Acasa Piata Auto Autoritatile americane au respins solutiile tehnice propuse de Volkswagen in scandalul emisiilor

Autoritatile americane au respins solutiile tehnice propuse de Volkswagen in scandalul emisiilor

de Vlad Barza

(sursa - Volkswagen)

Autoritatile americane au respins planul inaintat de Volkswagen pentru a readuce in normele de poluare masinile diesel cu motoare de 2 litri la care compania germana instalase un soft ce pacalea testele de emisii. Agentia de mediu din California spune ca planul nu este multumitor si contine erori. Compania promite ca va continua sa coopereze cu autoritatile pana la gasirea unei solutii multumitoare. Anuntul vine intr-un moment neplacut pentru VW, seful companiei fiind puternic criticat pentru declaratiile sale in SUA.

Autoritatile americane au cerut toamna trecuta celor de la Volkswagen sa vina cu masuri tehnice concrete pentru rezolvarea problemelor cu emisiile trucate. Germanii au trimis la final de 2015 propunerile catre agentia de mediu din California (CARB), cea care a avut un rol esential in faptul ca scandalul a fost facut public.

Mary Nichols, presedinte CARB. spune ca Volkswagen a decis sa triseze la teste si apoi a incercat sa ascunda totul. Minciuna s-a agravat, iar cand compania a fost prinsa, a tot incercat sa nege, spune Nichols.

Autoritatile spun ca propunerile sunt incomplete si nu respecta toate prevederile legale, compania fiind criticata si din cauza ca a dat raspunsurile prea tarziu.

Agentia de mediu Evironmental Protection Agency (EPA), o voce extrem de influenta in SUA, si-a exprimat acordul cu concluziile CARB, adaugand ca planul Volkswagen nu poate fi aprobat si recall-ul nu poate fi facut in aceste conditii.

Volkswagen spune ca va continua discutiile cu EPA si va inainta un nou plan. Pana pe 2 februarie Volkswagen are un nou termen limita, de data aceasta pentru solutia tehnica de recall in cazul a 80.000 de masini Audi, Porsche si Volkswagen cu motor de 3 litri.

Matthias Muller, CEO al Volkswagen, a infuriat multa lume prin declaratiile facute zilele acestea, in SUA, la Salonul Auto de la Detroit. A negat ca Volkswagen a mintit in vreun fel si a spus ca era vorba doar de o problema tehnica pe care grupul nu a inteles-o. Apoi Muller a revenit asupra declaratiilor, insa era prea tarziu, iar presa germana a catalogat prestatia CEO-ului ca fiind dezastruoasa.

Lasa un comentariu