Acasa Buick VIDEO, FOTO: Conceptul Buick Avista ne dezvaluie liniile viitorului Opel Insignia

VIDEO, FOTO: Conceptul Buick Avista ne dezvaluie liniile viitorului Opel Insignia

de Adrian Mitrea

Buick Avista Concept (sursa - Buick)

Marca americana Buick, detinuta de General Motors (GM), a dezvaluit conceptul Avista – un coupe cu dimensiuni generoase care pare sa anunte liniile viitorului Opel Insignia, masina ce teoretic ar trebui sa ajunga pe piata undeva in 2017. Actualul Opel/Vauxhall Insignia este comercializat sub numele Buick Regal in SUA, avand modificari minime. Data fiind relatia de rudenie stransa dintre marcile Buick, Opel si Vauxhall, conceptul Buick Avista nu poate trece neobservat.

Buick Avista este un concept de masina cu 2+2 locuri echipata cu motor V6 pe benzina de 400 CP, biturbo, de 3 litri. Propulsorul are posibilitatea de a dezactiva cilindri atunci cand masina nu are nevoie de putere prea mare pentru a se deplasa. Transmisia este automata cu opt trepte, iar suspensiile sunt controlate electronic (Magnetic Ride Control).

Cu alte cuvinte GM anunta ca are tehnologia necesara pentru a produce motoare pe benzina supraalimentate cu doua turbine si dezactivare a cilindrilor, cuplate la transmisii automate moderne, cu 8 trepte.

Cat despre caroseria in sine, coupe-urile de segment D mai “traiesc” doar la marci premium (BMW Seria 4 Coupe, BMW Clasa E Coupe, Audi A5 Coupe) si este greu de crezut ca va exista in viitor un Buick de serie cu aceasta caroserie. Cu atat mai putin un model Opel coupe de mari dimensiuni. Producatorii de volum par sa se indeparteze de aceste caroserii daca privim exemplul Renault Laguna Coupe.

Pe de alta parte, trasaturile estetice ale conceptului Avista par sa anunte detalii de design pe care le va integra urmatoarea generatie Opel Insignia.

Lasa un comentariu