Acasa Romania VIDEO: Un sofer pe contrasens pe autostrada, langa Sebes. In Romania rata mortalitatii in accidente auto este aproape dubla fata de media UE

VIDEO: Un sofer pe contrasens pe autostrada, langa Sebes. In Romania rata mortalitatii in accidente auto este aproape dubla fata de media UE

de Adrian Mitrea

Autostrada (sursa - bloombiz.ro)
Autostrada (sursa - bloombiz.ro)

In Romania, tara in care mor in fiecare an circa 1.700 de oameni in accidente rutiere, avem o noua dovada a mortii pe sosele, surprinsa de camerele video. Un sofer cu o Dacia Solenza circula pe contrasens pe autostrada, langa Sebes, potrivit descrierii imaginilor suprinse de o camera video montata pe parbrizul unei masini. Traficul lejer si o oarecare prezenta de spirit a soferilor a facut ca o tragedie sa fie evitata.

Desi par statistici seci, mai putin oameni si tragedii, cifrele ne pozitioneaza in rau. In Romania media mortilor din accidente rutiere este de 93 persoane/un milion de locuitori, fata de media UE aflata la 51 persoane/un milion de locuitori.

Conform datelor de pe filmare, imaginile au fost surprinse in data de 27 decembrie 2015, iar publicarea lor pe YouTube a avut loc in data de 30 decembrie 2015.

Inregistrarea video nu surprinde doar „un ratacit” pe contrasens – cel mai periculos dintre toti soferii din clip. Surprinde inclusiv gandirea unor (multi) soferi romani: „Nu sa calca frana pa autostrada!”. Ori tocmai faptul ca masina respectiva a franat cateva secunde mai devreme a facut sa nu se ajunga la o „triplare”, iar cel care comenteaza a putut evita lejer un accident.

Mai mult decat atat, in momentul franarii, in masina celui care filmeaza se aude un zgomot puternic ce pare generat de pozitionarea si depozitarea incorecta a bagajelor transportate (orice ar fi ele: sticla cu apa, genti, etc…). Intr-o manevra de franare sau evitare sa ai sticle cu apa, portocale sau cozonaci pe la picioare e ultimul lucru pe care ti-l doresti.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre