Acasa Romania Elvetienii de la SAG preiau 51% din furnizorul de piese auto Autonet, creand un grup cu afaceri anuale de 800 milioane euro

Elvetienii de la SAG preiau 51% din furnizorul de piese auto Autonet, creand un grup cu afaceri anuale de 800 milioane euro

de Vlad Barza

Autonet si SAG (sursa - Autonet)

Actionarii grupului de firme Autonet, cel mai mare distributior de piese auto pe piata romaneasca, au incheiat o tranzactie cu Swiss Automotive Group (SAG), unul dintre cei mai mari furnizori independenti de piese auto la nivel european. Companiile grupului romanesc vor fi incluse intr-un holding, in care SAG va fi actionar cu 51%, iar actualii actionari ai Autonet vor detine 49%. SAG si Autonet Group Holding vor continua sa opereze in mod separat pe pietele proprii.


Cele doua grupuri acopera impreuna sapte tari – Romania, Ungaria, Slovenia, Slovacia, Elvetia, Austria si Belgia. Cele doua companii sunt parte a aceluiasi „buying group”, ATR International AG, una dintre cele mai mari asociatii de firme, cu un rulaj estimat pentru anul acesta de 14 miliarde euro.

Grupul Autonet este unul dintre cei mai importanti furnizori din segmentul reparatiilor auto din Europa Centrala si de Est, fiind compus din Autonet Import Romania, Autonet Import Ungaria, Autonet Import Slovenia (furnizori aftermarket pentru segmentul de reparatii auto), Lubexpert Romania, Lubexpert Ungaria, Lubexpert Slovacia (lubrifianti), Forsius (vopseluri auto), Network Systems (IT, Web, agentie marketing), Garage Assist (echipamente de service), Autonet Management Company (management).

Autonet Import, cea mai mare firma a grupului, este cel mai mare furnizor de piese auto din Romania. Compania a fost infiintata in 1996 si deserveste clienti in trei tari (Romania, Ungaria si Slovenia), prin trei centre de distributie si 61 de depozite regionale. Grupul Autonet are 1.500 de angajati in cele patru tari in care este prezent (Romania, Ungaria, Slovacia si Slovenia). Cifra de afaceri pentru anul 2015 este estimata la aproape 280 milioane de euro.

Cu vanzari anuale de peste 500 milioane de franci elvetieni, Swiss Automotive Group este unul dintre cei mai mari furnizori de piese auto de pe piata independenta europeana. SAG opereaza printr-o retea de 100 de magazine si detine o flota de 500 de vehicule de distributie. Clientii sunt deserviti prin subsidiarele Derendinger AG, Technomag AG, E. Klaus AG, IHLE Schweiz AG si Walchli & Bollier AG din Elvetia, precum si de filialele Derendinger Handels GmbH din Austria, Matik Handels GmbH din Austria si Slovenia si Remco Belgium NV din Belgia.

SAG a fost conceput ca un one-stop-shop a carui oferta include toate tipurile de servicii destinate pietei auto, precum si peste 250.000 de piese originale pentru toate brandurile auto existente pe piata. Swiss Automotiv Group are peste 2.000 de angajati.

Lasa un comentariu