Acasa Porsche Masina sport electrica Porsche Mission E a primit unda verde. Creaza 1.000 locuri de munca si presupune investitii de un miliard euro

Masina sport electrica Porsche Mission E a primit unda verde. Creaza 1.000 locuri de munca si presupune investitii de un miliard euro

de Adrian Mitrea

Porsche Mission E Concept (sursa - Porsche)

Masina sport electrica Porsche Mission E a primit unda verde pentru a intra in productia de serie, la trei luni dupa ce a fost prezentata sub forma de concept, in premiera mondiala, la Salonul Auto de la Frankfurt (17-27 septembrie). Numele oficial al variantei de serie nu a fost inca anuntat, insa fabricantul a anuntat crearea a 1.000 de noi locuri de munca si investitii de un miliard de euro pentru acest model.

Porsche Mision E este un concept de masina 100% electrica, cu o putere maxima de 600 CP, autonomie 500 km si reincarcare in 15 minute a bateriei pana la 80% din capacitate. Este de asteptat ca varianta de serie confirmata pentru productie sa pastreze aceste caracteristici tehnice.

Modelul este o berlina sport cu dimensiuni mai reduse decat ale limuzinei Panamera.

Alte specificatii ale conceptului, care ar putea fi preluate si de varianta de serie, sunt tractiunea integrala si directia integrala (vireaza si rotile din spate), precum si timpul de accelerare de 3,5 secunde de la 0 la 100 km/h.

Mission E are doua motoare electrice eficiente si producatorul spune ca masina poate parcurge 500 km cu “un plin de baterie”, iar apoi inca 400 km dupa reincarea bateriei in 15 minute la 80% din capacitate. Acest lucru este posibil gratie unui port de 800 V oferit alaturi de un altul de 400 V.

Conceptul dispune de roti mari, cu diametru de 21 inch pe fata si 22 inch pe spate.

Porsche Mission E Concept (sursa - Porsche)Porsche Mission E Concept (sursa - Porsche)

Lasa un comentariu