Acasa Foto VIDEO, FOTO: Porsche 911 Turbo si Porsche 911 Turbo S se prezinta. In Romania pot fi deja comandate, preturile pornesc de la 153.742 euro fara TVA

VIDEO, FOTO: Porsche 911 Turbo si Porsche 911 Turbo S se prezinta. In Romania pot fi deja comandate, preturile pornesc de la 153.742 euro fara TVA

de Adrian Mitrea

Porsche 911 Turbo S Convertible Facelift si Porsche 911 Turbo S Coupe Facelift (sursa - Porsche)

Modelele Porsche 911 Turbo si Porsche 911 Turbo S – exponenti de top ai familiei de modele 911, vor fi prezentate in fata publicului larg in ianuarie 2016, la Salonul Auto de la Detroit, in variante restilizate si imbunatatite (facelift). Comenzile sunt deja posibile, inclusiv din Romania, a anuntat reprezentantul local. Masinile au 20 Cai Putere (CP) in plus, motoarele fiind de 3,8 litri, biturbo pe benzina, cu sase cilindri, boxer.

Inca de la lansare Porsche 911 Turbo (540 CP) si Porsche 911 Turbo S (580 CP) sunt disponibile atat in varianta coupe, cat si in varianta decapotabila. Preturile pentru piata romaneasca sunt:

  • Porsche 911 Turbo: 153.742 euro fara TVA (190.640 euro cu TVA). 0-100 km/h in 3,0 secunde, viteza maxima 320 km/h.
  • Porsche 911 Turbo Cabriolet: 165.082 euro fara TVA (204.701 euro cu TVA)
  • Porsche 911 Turbo S: 178.279 euro fara TVA (221.065 euro cu TVA). 0-100 km/h in 2,9 secunde, viteza maxima 330 km/h.
  • Porsche 911 Turbo S Cabriolet: 189.619 euro fara TVA (235.127 euro cu TVA)

Motoarele sunt acum dotate cu o functie „dynamic boost” creata pentru a imbunatati raspunsul motorului in manevre dinamice. Aceasta functie mentine presiunea de incarcare in timpul schimbarii de sarcina (de exemplu atunci cand pedala de acceleratie este eliberata pentru o perioada scurta). Acest lucru se realizeaza prin intreruperea injectiei de carburant, in timp ce clapeta de acceleratie ramane deschisa. Astfel, motorul reactioneaza fara nicio intarziere la o noua apasare a pedalei de acceleratie. Efectele acestei functii sunt mai sesizabile in modurile de condus Sport si Sport Plus decat in ​​modul Normal.

Noul volan sport GT – cu un diametru de 360 mm si un design adoptat de la modelul Porsche 918 Spyder – vine echipat standard cu un comutator de activare a modului dorit. Acesta consta intr-un inel rotativ cu patru pozitii, pentru mai multe moduri: „Normal”, „Sport”, „Sport Plus” si „Individual”. Functia „Individual” permite conducatorului auto configurarea individuala a propriului vehicul. O alta noua caracteristica a pachetului Sport Chrono este butonul suplimentar: „Sport Response Button”, aflat in centrul comutatorului. Inspirat din motorsport, la o simpla apasare a acestui buton, motorul si cutia de viteze sunt pregatite pentru a obtine cel mai bun raspuns. In timpul acestei actiuni automobilul poate produce o accelerare optima pentru cel mult 20 de secunde, necesara, de exemplu, in cazul manevrelor de depasire. Un indicator din panoul de bord, sub ​​forma de cronometru, semnaleaza soferului timpul scurs. Butonul „Sport Response Button” poate fi folosit ori de cate ori se doreste, indiferent de modul de conducere selectat.

Sistemul Porsche Stability Management (PSM) are acum o noua setare: PSM Sport Mode. O simpla apasare a butonului PSM de pe consola centrala pune sistemul intr-un mod puternic sportiv – sistem care este independent de modul de conducere ales. Modul PSM Sport, selectat separat, modifica pragul de interventie al sistemului PSM mult mai mult in comparatie cu modul Sport Plus al modelelor fara facelift. Atunci cand acest mod este activ, lampa de avertizare PSM se aprinde, iar un mesaj afisat pe panoul de bord indica faptul ca sistemului PSM are o contributie limitata la stabilitatea automobilului. Cu toate acestea, sistemul PSM ramane activ in fundal, chiar si in modul PSM Sport. O apasare lunga a butonului PSM dezactiveaza complet sistemul PSM.

In plus, Porsche 911 Turbo S ofera o gama completa de echipare pentru un condus cat mai dinamic: sistemul PDCC este valabil ca optiune standard, ca si in cazul sistemului de franare ceramic PCCB.

Noile optiuni, disponibile pentru toate modelele Porsche 911 Turbo, includ: asistenta la schimbarea benzii de rulare, echipata cu radar si un sistem de ridicare pentru axa fata, care poate fi folosit pentru a creste garda la sol in fata cu 40 mm, la viteze mici.

Versiunile 911 Turbo si 911 Turbo S cu facelift adopta caracteristicile designului actualelor modele Carrera, completate de caracteristicile de design tipice modelelor 911 Turbo. Noua grila frontala cu fantele de admisie laterale si cu luminile LED inguste, cu dublu filament, creeaza o impresie musculara, completata de aripa gurii de admisie centrala. Din lateral se remarca jantele noi de 20 inch. Pe 911 Turbo S, de exemplu, jantele au acum sapte spite duble in loc de zece.

Manerele portierelor sunt redesenate – la fel ca pe modelele Carrera restilizate. Partea din spate a fost, de asemenea, imbunatatita. Gurile de evacuare din partea din spate, precum si tevile duble de esapament au fost reproiectate. Grila de pe capota motorului a fost, de asemenea, reproiectata, si este formata acum din trei parti: sectiunile din dreapta si stanga au fante longitudinale, iar in mijloc exista un capac separat pentru a asigura o circulatie optima a aerului catre motor.

Odata cu facelift-ul, noul sistem de infotainment, PCM cu navigare online, se gaseste ca optiune standard si in cockpit-ul modelelor 911 Turbo si 911 Turbo S. Acest sistem este format dintr-un monitor multi-touch cu suprafata de sticla de inalta calitate, integrat perfect in consola centrala. Ofera numeroase functii noi de conectivitate, datorita modulul standard Connect Plus. Sistemul de navigare poate accesa in timp real cele mai recente informatii din trafic. Rutele si locurile dorite pot fi vizualizate acum prin imagini la 360 ​​de grade sau din satelit. In plus, este posibila introducerea informatiilor folosind scrisul de mana. Mai mult decat atat, telefoanele mobile si smartphone-urile pot fi conectate mai rapid si mai usor, prin Wi-Fi, Bluetooth sau prin cablu. Anumite functii ale automobilului pot fi acum controlate si de la distanta. La fel ca in cazul modelelor precedente, sistemul audio BOSE este oferit ca dotare standard, iar optional poate fi ales un sistem audio Burmester.

Porsche 911 Turbo S Cabriolet Facelift (sursa - Porsche)
Porsche 911 Turbo S Cabriolet Facelift (sursa - Porsche)
Porsche 911 Turbo Cabriolet Facelift (sursa - Porsche)
Porsche 911 Turbo S Facelift (sursa - Porsche)
Porsche 911 Turbo S Facelift (sursa - Porsche)
Porsche 911 Turbo S Facelift (sursa - Porsche)
Porsche 911 Turbo S Facelift (sursa - Porsche)
Porsche 911 Turbo S Coupe Facelift (sursa - Porsche)
Porsche 911 Turbo S Coupe Facelift (sursa - Porsche)

Lasa un comentariu