Acasa BMW Cel mai mic BMW M este disponibil in Romania si porneste de la 62.806 euro cu TVA

Cel mai mic BMW M este disponibil in Romania si porneste de la 62.806 euro cu TVA

de Adrian Mitrea

BMW M2 (sursa - BMW)

BMW M2 Coupe, cel mai mic exponent al diviziei de performanta a BMW Group, a inceput sa fie comercializat oficial in Romania si porneste de la 62.806 euro cu TVA (50.650 euro fara TVA). Masina este derivata din modelul BMW Seria 2 Coupe si este cu circa 10.000 euro mai scumpa decat cea mai puternica varianta de pana acum a acestui model, versiunea BMW M235i.

Masina are motor de 3 litri, cu sase cilindri in linie, care dezvolta 272 kW/370 CP si un cuplu maxim de 465 Nm (500 Nm in overboost). BMW M2 va ajunge in showroom-uri in primul semestru din 2016, potrivit BMW, insa comenzile pot fi deja preluate pentru clientii care vor sa fie printre primii care isi primesc masina.

O lista completa cu preturi a gamei BMW Seria 2 Coupe poate fi descarcata de AICI.

M2 Coupe poate fi comandata fie cu transmisie manuala cu sase trepte, fie cu transmisie cu dublu ambreiaj si sapte trepte (M DCT). In primul caz atinge 100 km/h in 4,5 secunde, iar in al doilea in 4,3 secunde. Viteza maxima este limitata la 250 km/h, iar in cazul pachetului M Driver cu delimitare viteza maxima este 270 km/h. Motorul da puterea maxima la turatie ridicata, 6.500 rpm, si poate fi turat pana la 7.000 rpm inainte sa intervina limitarea.

Din specificatii reiese ca versiunea cu transmisie DCT este mai rapida, insa BMW s-a gandit sa ofere tehnologii de top si entuziasm si pentru versiunea manuala, astfel incat turatia este potrivita automat de masina pentru schimbarea treptelor – functie utila mai ales pentru retrogradarile din treptele superioare.

BMW M2 Coupe are jante din aluminiu de 19 inch si un sistem de esapament cu evacuare dubla pe fiecare parte, patru tevi in total. Designul si functionalitatea barelor de protectie din fata si spate sunt diferite fata de alte versiuni ale BMW Seria 2 Coupe, fiind orientate spre performanta: sa asigure o aerisire buna a motorului si o aderenta ridicata.

Acest BMW M2 Coupe este un urmas indirect al modelului BMW 2002 turbo creat in urma cu 40 de ani si vine sa acopere golul lasat de BMW Seria 1 M Coupe care a iesit din productie in anii trecuti si a fost produs intr-un numar limitat de exemplare.

Prin lansarea BMW M2 Coupe modelul BMW M235i Coupe – foarte performant si el – este detronat din pozitia de varf de gama al familiei BMW Seria 2.

BMW M2 (sursa - BMW)BMW M2 (sursa - BMW)BMW M2 Coupe (sursa - BMW)BMW M2 Coupe (sursa - BMW)BMW M2 (sursa - BMW)

Lasa un comentariu