Acasa Bentley VIDEO Bentley a lansat o aplicatie ce foloseste recunoasterea faciala pentru a configura automat masina

VIDEO Bentley a lansat o aplicatie ce foloseste recunoasterea faciala pentru a configura automat masina

de Redactia 0-100.ro

Bentley Bentayga (sursa - Bentley)

Bentley a lansat o aplicatie care inregistreaza expresiile faciale ale utilizatorilor pentru a le identifica preferintele si a configura pornind de la acestea, o masina. In functie de cum reactioneaza user-ul la diverse imagini, aplicatia alege cum va arata masina, ce culoare va avea si care vor fi nuantele din interior. Aplicatia este o unealta de marketing gandita sa promoveze primul SUV al marcii, Bentayga, model care se lanseaza la inceput de 2016 cu preturi de peste 200.000 euro. In China, cele mai scumpe versiuni ajung la 630.000 dolari.

Aplicatia se numeste Bentley Inspirator si este disponibila pe App Store. Utilizatorii sunt pusi sa urmareasca un filmulet cu diverse scene, iar camera frontala inregistreaza expresiile privitorului la fiecare imagine de pe ecran.

Cei de la Bentley spun ca expresiile fetei sunt indicatori ai sentimentelor noastre si a reactiilor la diversii stimuli. Sunt reactii involuntare ale creierului la diverse imagini si spun foarte multe despre noi, despre ce ne place si despre cum actionam.

Filmuletul contine diverse scene: surfing, oameni in costume, copii, scene ecvestre, concert si balet. In functie de reactiile faciale la fiecare secventa, aplicatia deduce ce configuratie ar alege user-ul daca si-ar lua un Bentley Bentayga.

Fiind vorba de una din cele mai scumpe masini din piata, Bentley promite un grad de personalizare fara precedent, cu mii de variante de culoare si o multime de materiale disponibile.

Bentley spune ca vrea sa creeze cea mai mare baza de expresii faciale, cu 3,4 milioane de fete analizate, din 75 de tari si cu un total de 12 miliarde de „puncte emotionale de date”.

Trackingul facial este folosit tot mai mult, mai ales ca telefoanele au camere foarte bune; L’Oreal a avut mare succes cu aplicatia Makeup Genius, prin care utilizatoarele pot testa virtual produsele companiei, folosindu-se de camera frontala a telefonului.

Bentayga, primul SUV Bentley, costa de la peste 200.000 euro, dezvolta 608 CP si va deveni cel mai rapid SUV din lume. Ajunge in 4,1 secunde de la 0, la 100 km/h, iar viteza maxima este de 301 km/h.

Lasa un comentariu