Acasa Citroen Peugeot-Citroen promite ca masinile sale diesel vor fi testate de o organizatie independenta, iar cifrele de consum si emisii de CO2 vor fi facute publice

Peugeot-Citroen promite ca masinile sale diesel vor fi testate de o organizatie independenta, iar cifrele de consum si emisii de CO2 vor fi facute publice

de Vlad Barza

Sigla Peugeot (sursa - Peugeot)

Grupul PSA Peugeot-Citroen spune ca in curand o organizatie independenta va testa modelele sale diesel pentru a obtine rezultate reprezentantive pentru traficul de zi cu zi, cifrele urmand a fi facute publice in primavara. Constructorilor auto li se reproseaza ca publica cifre obtinute in laborator, cifre ce nu au nicio legtatura cu consumul de conmbustibil si emisiile poluante din trafic. Grupul francez vrea ca oamenii sa nu isi piarda increderea in masinile diesel, mai ales ca acestea reprezinta doua treimi din vanzarile sale europene.

Jean-Baptiste de Chatillon, director financiar al grupului, spune ca ar vrea ca oamenii sa nu mai aiba parte de confuzie si de aceea compania va publica date despre consumul mediu de combustibil si despre emisiile de CO2. Este vorba de cele mai populare modele ale marcilor Peugeot, Citroen si DS si testele vor fi realizate de o organizatie independenta, promisiunea fiind ca rezultatele vor fi reprezentantive pentru traficul de zi cu zi.

Testele nu au inceput inca, fiindca organizatia independenta care le va face nu a fost aleasa, insa promisiunea este ca rezultatele vor fi publicate in primavara lui 2016. Compania spune ca nu a folosit niciodata mecansime care sa pacaleasca testele de emisii si adauga ca va adopta si solutii tehnice care sa faca imposibila pacalirea testelor de laborator, astfel incat sa nu existe niciun fel de indoieli.

PSA Peugeot-Citroen vinde multe masini diesel, proportia fiind de 65% din vanzarile sale europene. In acest context nu este de mirare ca grupul francez face tot ce este posibil pentru a-si convinge clientii ca nu i-a pacalit cum a facut-o Volkswagen.

Sefii grupului francez sunt ingrijorati de masurile pe care marile tari europene vor sa le adopte impotriva diesel-ului fiindca reorientarea catre benzina costa si dureaza.

Lasa un comentariu