Acasa Industrie Volkswagen este in cautarea solutiei tehnice pentru care va face rechemarea in service. Compania discuta rezultatele anchetei interne si se pregateste pentru anchetele externe

Volkswagen este in cautarea solutiei tehnice pentru care va face rechemarea in service. Compania discuta rezultatele anchetei interne si se pregateste pentru anchetele externe

de Vlad Barza

O uzina Volkswagen (sursa - Volkswagen)
O uzina Volkswagen (sursa - Volkswagen)

Volkswagen este inca in cautarea solutiei tehnice pe care sa o aplice masinilor care pacalesc emisiile, nefiind clar daca rezolvarea este doar una software sau necesita si interventii mecanice. in plus, nu se stie inca daca rezolvarea nu va afecta performantele masinilor. Apar noi date despre numarul masinilor afectate in diverse tari, in Franta fiind aproape un miliion, iar in Regatul Unit, 1,2 milioane. Reuters scrie ca in aceasta seara executivii Volkswagen se vor intalni pentru a dezabte rezultatele anchetei interne, iar compania se pregateste pentru numeroase anchete externe.

Sefii Volksagen au anuntat ca vor face un recall pentru a rezolva problema celor 11 milioane de masini pe care a fost instalat soft-ul ilegal care facea ca masinile sa emita la teste mult mai putine noxe.  Desi cei de la Volkswagen au spus ca in cateva zile vor comunica dealer-ilor soluitia tehnica gasita, astfel incat sa poata si ei la randul ei sa anunte clientii, lucrurile nu se vor misca asa repede.

Alti oficiali ai Volkswagen au spus ca solutia va fi gasita in urmatoarele saptamani sau luni, in timp ce oficialii Skoda au transmis guvernului din Cehia ca au nevoie de ragaz pana la final de octombrie pentru a gasi o solutie tehnica.

Solutia tehnica nu va fi deloc usor de gasit fiindca este posibil ca schimbarile la software sa diminueze performantele masinilor (consumul ar putea creste). Nu se stie care va fi aceasta solutie tehnica si daca nu cumva necesita si interventii mecanice, pe langa cele de activare a soft-ului. Aici opiniile diversilor experti nu coincid, unii fiind de parere ca trebuie intervenit si la nivel hardware, ceea ce va aduce cresteri de costuri.

Volkswagen este presata din toate partile sa vina cu o solutie si clientii incep sa dea in judecata gigantul german. In cateva tari s-a suspendat vanzarea masinilor ce ar putea fi afectate, iar in Germania autoritatea de transport a dat companiei ultimatum sa vina cu un plan complet de rezolvare a situatiei pana la 7 octombrie.

Compania a dat informatii si despre numarul de masini afectate in diverse tari, in Marea Britanie fiind 1,2 milioane de masini, iar in Franta, aproape un milion.

Rechemarea va cuprinde 5 miloane de masini Volkswagen, 2,1 milioane Audi, 1,2 milioane Skoda, 700.000 Seat,1,8 milioane de vehicule comerciale VW si alte 200.000 din restul marcilor din grup.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre