Acasa Video VIDEO: Martin Winterkorn isi cere din nou scuze in scandalul DieselGate iscat la Volkswagen Group

VIDEO: Martin Winterkorn isi cere din nou scuze in scandalul DieselGate iscat la Volkswagen Group

de Adrian Mitrea

Martin Winterkorn (sursa - Volkswagen)

Martin Winterkorn, presedinte si director general executiv (CEO) al Volkswagen Group, isi cere din nou scuze in fata clientilor si angajatilor pentru daunele de imagine produse si pentru distrugerea increderii. De data aceasta Winterkorn apare intr-un mesaj video, difuzat marti, 22 septembrie, care vine sa completeze mesajul de iertare anterior, difuzat in forma scrisa cu o zi inainte, luni, 21 septembrie. Pe chipul sefului Volkswagen Group se citeste crispare, teama si regret. El admite cat se poate de direct ca Volkswagen a apelat la manipulare, motiv pentru care a izbucnit scandalul DieselGate – cel in care Volkswagen Group este acuzata ca a folosit solutii software complicate pentru ca unele dintre masinile sale diesel sa pacaleasca testele de emsii si consum din SUA.

Doamnelor si domnilor, neregulile care au fost gasite la motoarele diesel ale Grupului nostru sunt impotriva tuturor valorilor Volkswagen. In acest moment nici eu nu am toate raspunsurile la toate intrebarile. Dar lucram din greu sa vedem ce s-a intamplat exact. Pentru a face acest lucru, punem totul pe masa, pe cat de rapid, riguros si transparent cu putinta. Si continua sa cooperam strans cu organizatiile guvernamentale relevante si autoritati. Aceasta clarificare rapida si deplina are cea mai mare prioritate. Datoram acest lucru clientilor nostri, angajatilor si publicului. Si sa fiu sincer cu dumneavoastra, manipularea la Volkswagen nu trebuie sa se mai intample vreodata.

Milioane de oameni din toata lumea are incredere in marcile noastre, in masinile noastre si in tehnologiile noastre. Imi pare sincer rau ca am distrus aceasta incredere. Vreau sa cer oficial scuze clientilor nostri, autoritatilor si publicului pentru aceasta purtare necuviincioasa. Vom face tot ce este necesar sa reparam raul facut. Si vom face tot ce este necesar sa recastigam increderea, pas cu pas.

In Grupul nostru peste 600.000 de oameni lucreaza pentru a produce cele mai bune masini pentru clientii nostri. As vrea sa le transmit angajatilor nostri: Stiu cata dedicare si cat de multa sinceritate aduceti cu voi la munca in fiecare zi. Sunt constient ca acum multe lucruri sunt puse la indoiala si inteleg acest lucru. Dar ar fi gresit sa planeze suspiciunea asupra onestitatatii a 600.000 de oameni din cauza greselilor facute doar de cativa dintre ei. Echipa noastra nu merita asta.

De aceea va cerem incredere in timp ce mergem mai departe: Vom ajunge la cauza problemei. Lucram din greu la solutiile tehnice necesare. Si vom face tot ce putem pentru a inlatura daunele produse clientilor si angajatilor. Va dau cuvantul meu de onoare: Vom face toate acestea cu cea mai mare deschidere si transparenta.


Reamintim ca marcile Volkswagen si Audi, ambele parte din Volkswagen Group, sunt acuzate in SUA ca ar fi utilizat setari speciale ale computerelor masinilor pentru a detecta cand functioneaza in regim de testare a emisiilor si consumului asfel incat sa consume mai putin si sa aiba emisii mai reduse. Poti vedea filmul evenimentelor AICI.

Scandalul a prins in doar cateva zile proportii mondiale, Volkswagen Group anuntat ca sunt 11 milioane de masini diesel afectate de scandalul privind emisiile poluante si consumul de carburant.

Volkswagen risca penalitati de pana la 18 miliarde de dolari dupa ce compania a fost acuzata ca a realizat un program software pentru masinile diesel ce inseala autoritatile de reglementare ce masoara emisiile toxice. Cu alte cuvinte, Volkswagen risca penalitati civile de 37.500 de dolari pentru fiecare masina care nu respecta regulile federale din SUA privind emisiile in atmosfera.

Exista 482.000 de masini diesel in patru cilindri ale marcilor Volkswagen si Audi, vandute din 2008 si pana acum, toate implicate in acest scandal privind emisiile.

Lasa un comentariu