Acasa Design Jean Philippe Salar l-a inlocuit pe pe Geoffrey Gardiner la conducerea Renault Design Central Europe, amplasat in Bucuresti

Jean Philippe Salar l-a inlocuit pe pe Geoffrey Gardiner la conducerea Renault Design Central Europe, amplasat in Bucuresti

de Adrian Mitrea

Jean Philippe Salar (sursa - Renault)

Jean Philippe Salar, 42 de ani, l-a inlocuit pe Geoffrey Gardiner in functia de director al Renault Design Central Europe (RDCE) de la inceputul lunii septembrie a acestui an. Gardiner a devenit director de design in cadrul Aliantei Renault-Nissan la Technocentre (centrul de cercetare si dezvoltare al Renault), in Franta.

Cu o experienta de 19 ani in cadrul Grupului Renault, noul responsabil al activitatii biroului de design al Renault de la Bucuresti a contribuit la dezvoltarea mai multor modele comercializate de Grupul Renault in lume: Twingo, Clio III, Scenic, Trafic II, Fluence, Megane Cabriolet, Megane Estate si, cel mai recent, Kwid, destinat pietei indiene.

„Am venit in Romania cu mult entuziasm si motivatie pentru a lucra cu echipa RDCE. Compusa din 30 de persoane, cu toate meseriile din zona creativa, aceasta este recunoscuta pentru design-ul modelelor gamei Dacia, Kadjar, Alpine Vision Gran Turismo. Voi contribui in continuare la reusita lor remarcabila si le voi impartasi din experienta mea. Creativitatea este o provocare permanenta, in care strategia este de a identifica, inaintea concurentei, noile concepte care fac succesul de maine. Anticipam tendintele, astfel incat sa putem propune un design modern, simplu, atractiv, care sa transmita valorile marcii Renault. Dar design-ul nu este tot. O alta provocare este aceea de a ameliora calitatea perceputa a vehiculelor noastre pentru a ne pozitiona printre cei mai buni in domeniu”, a declarat Jean Philippe Salar, noul director al RDCE, intr-un comunicat de presa.

Dupa ce a absolvit un master in Design Transport la Strate Ecole de Design, Jean Philippe Salar a debutat ca Designer exterior la Renault in anul 1996, in cadrul departamentului Vehicule Utilitare. Cu aceasta ocazie a contribuit la dezvoltarea modelului Trafic II.

Din anul 2000 s-a alaturat centrului-satelit de Design al Renault din Barcelona, Spania.

In 2001 Salar s-a intors in Franta,  la Technocentre. Cu aceasta ocazie i-a fost selectata propunerea de design pentru Clio III si Clio III R.S.

Intre 2004 si 2005 a facut parte din echipa de design a Renault Samsung Motors (RSM), unde a contribuit la modelele SM5 si SM7, berline destinate pietei coreene.

In anul 2005 a revenit la Technocentre si a participat la dezvoltarea intregii game Megane.

In 2008 a devenit seful studioului de Design Renault din Mumbai, India, unde a dezvoltat, alaturi de echipa sa, design-ul modelelor Duster, Pulse, Scala si Kwid, unul dintre cele mai noi modele ale Renault. Dupa experienta din India, Jean Philippe Salar a revenit la RSM in calitate de sef proiect.

Acum, din septembrie 2015, a preluat managementul RDCE din Romania, la Bucuresti.

Renault Design Central Europe (RDCE) este situat in centrul capitalei Romaniei si a fost infiintat in anul 2007. Face parte din reteaua internationala a centrelor de design-satelit a Grupului Renault. Celelalte centre se afla in orasele Sao Paulo (Brazilia), Kiheung (Coreea de Sud), Chennai si Mumbai (India).

Lasa un comentariu