Acasa Opel VIDEO: Opel Romania si dealerul Radacini Motors au livrat 1.300 de Opel Movano Trabus pentru transportul elevilor

VIDEO: Opel Romania si dealerul Radacini Motors au livrat 1.300 de Opel Movano Trabus pentru transportul elevilor

de Adrian Mitrea

Opel Movano Trabus (sursa - Opel Romania)

Opel Romania si cel mai mare dealer al marcii, Opel Radacini Motors, a livrat in acest an 1.300 de unitati Opel Movano Trabus pentru transport elevi, iar ultimele exemplare au intrat in uzul primariilor cu cateva zile inainte de inceperea anului scolar 2015-2016. Aceste autovehicule vor fi utilizate in aproximativ 1.300 de localitati din tara si vor putea transporta simultan 20.000 de elevi la nivel national.

„Dealerul Opel Radacini Motors a castigat doua licitatii publice care au insumat in 2015 livrarea unui volum de 1.300 de unitati microbuze pentru utilizare transport scoala, iar masinile sunt gata de drum”, se arata intr-un comunicat de presa.

Aceasta performanta a atras atentia inclusiv la nivel european deoarece aceasta este cea mai mare flota de autovehicule pentru transport elevi din istoria Opel.

„Opel Movano si-a demonstrat din nou versatilitatea furnizand in Romania solutia pentru cel mai mare parc de masini transport elevi al Opel”, a declarat Steffen Raschig, director vehicule comerciale Opel in Europa.

Opel Movano in varianta contractata de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice spre exploatarea Ministerului Educatiei si Cercetarii stiintifice sunt echipate cu sisteme dedicate utilizarii lor. Printre acestea se numara usa de acces actionata electric de catre sofer si semnalizarea suplimentara la oprirea microbuzului, in timp ce soferul beneficiaza de aportul de siguranta dat de informatiile furnizate de camera spate.

Conversia in microbuze de scoala a fost realizata in Romania, de catre un furnizor autorizat de catre Opel (Nera Caroserii). Autovehiculele Opel, acelasi model Movano Trabus, a fost livrat in 600 de exemplare anterior celor doua noi licitatii, la acel moment castigator fiind un alt dealer Opel.

Versiunea de caroserie este L3H2, cu o lungime de peste 6 metri. Daca ar fi aliniate, cele 1.300 de microbuze scoala ar forma o coloana de peste 8 kilometri, adica s-ar intinde mai mult decat pe distanta de la Piata Unirii pana la Piata Presei Libere, trecand prin Piata Universitatii, Piata Romana, Piata Victoriei, Piata Charles de Gaulle si Arcul de Triumf.

Lasa un comentariu