Acasa Piata Auto Mihai Cune, fost manager autovit.ro, lanseaza InspectorAuto.ro – instrument de verificare online a istoricului masinilor

Mihai Cune, fost manager autovit.ro, lanseaza InspectorAuto.ro – instrument de verificare online a istoricului masinilor

de Adrian Mitrea

Mihai Cune (sursa - InspectorAuto.ro)

Mihai Cune, fost business manager al autovit.ro, a lansat InspectorAuto.ro – instrument de verificare online a istoricului masinilor second hand. Prin acest serviciu persoanele interesate sa achizitioneze o masina rulata pot vedea istoricul de daune al acesteia sau daca a fost raportata ca furata in Romania si alte 6 tari din U.E. prin simpla introducere a VIN, putand astfel sa-si dea seama daca sunt pe cale sa cumpere o masina fara accident, una care a avut doar avarii minore sau una care a fost dauna totala, se arata intr-un comunicat de presa.

Interfata este gandita sa functioneze si sa furnizeze informatii doar pe baza numarului unic de identificare (VIN).

„Cred in tranzactii auto transparente si imi doresc sa nu mai existe cumparatori pacaliti. Experienta de peste zece ani pe care o am in domeniul auto, in toate segmentele acestuia – de la masinile din targul auto de la Vitan si pana la solutiile online de promovare si tranzactionare de la autovit.ro – mi-a aratat cat de slaba este in realitate piata autovehiculelor rulate de buna calitate si cat de greu este de gasit un vanzator cinstit”, a declarat Mihai Cune, fondator si director general al InspectorAuto.ro, intr-un comunicat de presa.

Verificarea prin intermediul InspectorAuto.ro a 100 de masini, alese aleator, cumparate noi din Romania si scoase acum la vanzare, arata ca 66% au avut cel putin o dauna, in conditiile in care vanzatorul mentioneaza in anunt ca masina este „fara accident”, se arata in comunicat.

De asemenea, verificarea prin intermediul InspectorAuto.ro a 100 de masini rulate provenite din import, alese de asemenea aleator, arata ca 4% au avut o dauna majora in tara de provenienta sau au fost chiar dauna totala. Mai mult decat atat, 12% dintre ele au avut daune si in Romania, dupa ce au fost importate. si in acest caz anunturile contin mentiunea „fara accident”.

„Aceste date ne arata starea actuala a pietei de masini rulate din Romania. O piata netransparenta in care vanzatorii mint, iar cumparatorii sunt pacaliti”, potrivit lui Cune.

Mai multe date despre acest studiu pot fi citite AICI.

Cum functioneaza InspectorAuto.ro

Pentru 10 Euro + TVA clientii pot verifica VIN-ul masinii pe care vor sa o cumpere si sa vada istoricul de daune al acesteia si daca masina figureaza ca furata, fiind deci un cumparator mult mai bine informat si care, eventual, poate sa-i puna vanzatorului mai multe intrebari in cunostinta de cauza.

Datele InspectorAuto.ro sunt preluate in principal din sistemul asigurarilor si al reparatorilor auto din tari precum Romania, Germania, Franta, Italia, Ungaria, Olanda, Polonia, Portugalia, Cehia – acestea fiind cele mai precise informatii referitoare la avariile suferite de un autovehicul la un moment-dat.

InspectorAuto.ro are deja acoperire pentru 80% dintre daunele RCA si CASCO din Romania, precum si aproximativ 50% acoperire pentru daunele totale petrecute in Romania. Procesul de actualizare a informatiilor este continuu, pana se va ajunge la o transparenta totala a istoricului de daune.

”Ideea acestui intrument de verificare mi-a venit in urma cu mai multi ani, fiind si eu client de buna credinta, pacalit, care a cumparat o masina rulata candva. in ultimii ani am dat contur ideii si acum am iesit pe piata cu produsul InspectorAuto.ro”, a declarat Mihai Cune.

Locul InspectorAuto.ro in procesul de cumparare

”Un client de masina rulata isi face, de regula, o lista scurta cu 3-5 autovehicule pe care vrea sa le vada personal, sa vorbeasca cu vanzatorii, sa faca proba de drum, sa simta masina. Acest proces necesita deplasare, timp si bani, mai ales daca masinile vizate sunt mai departe de resedinta potentialului cumparator, eventual intr-un alt oras. Aici intervine InspectorAuto.ro, ca prim filtru pentru lista scurta. in urma interogarii VIN-ului in baza noastra de date, lista poate ramane si mai scurta, astfel ca acel cumparator a economisit timp si bani prin a renunta sa vada niste masini despre care vanzatorul minte. Mai mult decat atat, informatiile primite de la InspectorAuto.ro imediat, intr-un raport PDF, il determina pe cumparator sa analizeze situatia la rece, mai degraba rational. in cazul in care ar merge personal sa vada masina inainte sa o verifice, factorul emotional va fi mult mai puternic la vederea acesteia si la cuvintele alese ale vanzatorului de rea-credinta. Daca masina are un istoric fara daune prea mari, vanzatorul le recunoaste si povesteste despre ele, iar masina se prezinta bine, atunci cumparatorul poate trece la urmatoarea etapa a achizitiei, pusa la dispozitie tot de InspectorAuto.ro: verificarea masinii intr-un service autorizat de marca pentru ca mecanicii de acolo sa certifice starea ei exacta la momentul vanzarii”, a explicat Mihai Cune.

Asadar, InspectorAuto.ro nu isi propune sa inlocuiasca verificarile in service-uri specializate, chiar le recomanda, facilitand aceasta verificare prin produsul dedicat ”verificare la service autorizat”, se arata in comunicat.

Aceste verificari in service costa de cateva ori mai mult decat verificarea online pe InspectorAuto.ro si nu pot sa furnizeze informatii precise despre trecutul masinii, ci se refera mai degraba la starea actuala. Deci verificarea in service este complementara verificarii online, la fel cum verificarea VIN prin intermediul acestui instrument online este complementara verificarii fizice a masinii, in service.

Cu alte cuvinte, interogarea VIN-ului pe InspectorAuto.ro a masinilor de pe lista scurta a cumparatorilor este veriga lipsa din procesul de achizitie, fiind liantul dintre identificarea masinilor dorite si verificarea lor efectiva in service.

„Utilizand platforma InspectorAuto.ro cumparatorul isi maximizeaza sansele de a nu fi inselat si de a nu cumpara o epava”, se arata in comunicat.

Despre InspectorAuto.ro

Primul instrument de verificare online a istoricului masinilor, InspectorAuto.ro, este creat de Mihai Cune, fost business manager al autovit.ro, care are o experienta de zece ani in industria auto.

Site-ul InspectorAuto.ro asigura interogarea VIN si aflarea de informatii despre istoricul de daune al autovehiculelor si istoricul privind furtul.

Totodata ofera clientilor posibilitatea sa-si comande online, direct pe InspectorAuto.ro, o verificare fizica, in service, la un dealer de marca.

Dezvoltarea ulterioara a platformei va face posibila si verificarea altor informatii utile pentru cumparator.

De asemenea, site-ul InspectorAuto.ro contine si articole utile cumparatorilor de autovehicule, astfel incat acestia sa fie mai bine informati si mai bine pregatiti atunci cand isi cumpara o masina rulata.

Infografic InspectorAuto.ro (sursa - InspectorAuto.ro)

Lasa un comentariu