Acasa Curiozitati Un Rolls-Royce al lui Ion Tiriac a fost premiat la prestigiosul concurs de eleganta auto din Pebble Beach

Un Rolls-Royce al lui Ion Tiriac a fost premiat la prestigiosul concurs de eleganta auto din Pebble Beach

de Adrian Mitrea

Ion Tiriac si Nadia Comaneci in Rolls-Royce Phantom IV Hooper Sedanca de Ville (sursa - Tiriac Collection)

Un Rolls-Royce Phantom IV Hooper Sedanca de Ville, din Tiriac Collection, expozitia de masini a milionarului Ion Tiriac, a fost premiat in cadrul Concursului de Eleganta Auto de la Pebble Beach, California, a anuntat Retromobil Club Romania pe pagina oficiala de Facebook, preluand si fotografii ale fostei gimnaste Nadia Comaneci, care a fost la eveniment alaturi de Ion Tiriac.

Masina lui Tiriac a castigat premiul “Best in Class for Post WWII Rolls-Royce & Bentley Category”, precum si “Lucius Beebe Trophy”.

Cu alte cuvinte, exemplarul Rolls-Royce Phantom IV Hooper Sedanca de Ville din 1952 al lui Ion Tiriac a luat premiul pentru cea mai buna masina de dupa al doilea razboi mondial intre modelele Rolls-Royce si Bentley, precum si premiul care poarta numele lui Lucius Beebe – unul dintre primii jurati ai Concursului. Acest premiu se acorda numai modelelor Rolls-Royce despre care juriul crede ca sunt in spiritul lui Beebe.

Intre anii 1950 si 1956 au fost fabricate strict 18 unitati Rolls-Royce Phantom IV. Ele puteau fi achizitionate exclusiv de capete incoronate sau sefi de stat. Dintre acestea, doar 16 mai există astazi. Toate exemplarele din acest model unic au caroserii realizate de constructori independenti, in cazul Rolls-Royce Phantom IV Sedanca de Ville acesta fiind Hooper & Co. Ltd, iar capota lor este dominata de varianta ingenuncheata a statuetei „Spirit of Ecstasy”.

Exemplarul Rolls-Royce Phantom IV premiat in editia din 2015 a Concursului de Eleganta Auto de la Pebble Beach si parte a Tiriac Collection a fost detinut anterior de Aga Khan al III-lea, al 48-lea Imam al comunitatii Nizari Ismaili, care a fost totodata si primul proprietar al automobilului. Tiriac Collection este singura galerie care reuneste in prezent toate cele 6 modele Phantom ale seriei I-VI.

Ion Tiriac a fost insotit la Pebble Beach de Nadia Comaneci, dupa cum reiese din fotografiile publicate de aceasta pe contul sau de Facebook. De asemenea, alaturi de Ion Tiriac mai apare si antreprenorul roman Mike Costache.

Premiul cel mare de la Pebble Beach a mers in acest an, in a 65-a editie a evenimentului, la masina Isotta Fraschini Tipo 8A, din 1924, care apartine familiei Patterson (Jim si Dot).

Peste 20.000 de oameni au vizitat in acest an Concursul de Eleganta Auto de la Pebble Beach, tinut in zilele de 15 si 16 august.

Lasa un comentariu