Acasa Tesla Motors Elon Musk, despre primul SUV Tesla Motors: As spune ca este masina cel mai greu de construit din lume

Elon Musk, despre primul SUV Tesla Motors: As spune ca este masina cel mai greu de construit din lume

de Vlad Barza

Tesla Model X (sursa - Tesla Motors)

Tesla Motors va incepe sa livreze la final de septembrie Model X, primul SUV al marcii, insa productia masinii electrice pune probleme, astfel ca si prognozele de vanzari ale companiei au fost revizuite usor in minus. Tesla a avut venituri de aproape un miliard de dolari trimestrul trecut cand a livrat 21.000 de masini.

„Model X este o masina a carei productie vine cu multe provocari”, spune Elon Musk, citat de Financial Times. As spune ca este masina cel mai greu de construit din lume, nici nu stiu ce altceva ar putea fi mai greu, insa este un vehicul uluitor care va uimi pe toata lumea”, spune celebrul antreprenor.

Este posibil sa apara si probleme la furnizori, fiindca cerintele Tesla sunt dure, iar ca si piese unde apar probleme, Musk a dat exemplu scaunele din spate care, spune el „vor fi precum o opera de arta, insa este complicat sa faci totul perfect”.

Tesla a modificat usor in minus estimarile de vanzari pentru anul in curs, de la 55.000 de masini, la intervalul 50.000 – 55.000 de masini. Trimestrul trecut vanzarile au ajuns la 955 milioane dolari, fata de 769 milioane in Q2 2014. Compania a raportat pierdere neta de 184 milioane dolari, fata de 62 milioane dolari in Q2 2014.

Compania este prudenta si in legatura cu maximul productiei pentru 2016. In trecut spunea ca va ajunge la 2.000 masini/saptamana, acum prognoza este intre 1.600 si 1.800 masini.

Tesla Motors a spus ca primii clienti isi vor primi masina Model X incepand cu 30 septembrie, iar pretul, desi nu a fost anuntat, va porni de la aproximativ 50.000 dolari.

In Europa s-au vandut in prima jumatate a anului 46.000 de masini 100% electrice, Tesla Model S ocupand locul trei, cu 7.300 masini vandute.

Lasa un comentariu