Acasa Chrysler Fiat Chrysler, amendata cu suma record de 105 milioane dolari pentru modul neprofesionist in care a tratat rechemarile in service

Fiat Chrysler, amendata cu suma record de 105 milioane dolari pentru modul neprofesionist in care a tratat rechemarile in service

de Vlad Barza

(sursa - Jeep)

Fiat Chrysler a fost amendata cu 105 milioane dolari de autoritatea americana pentru siguranta transportului (NHTSA) din cauza unor carente in efectuarea recall-urilor auto a 11 milioane de masini. Autoritatea spera ca astfel va determina companiile auto sa nu mai ascunda defectele si sa faca reparatiile mult mai repede, scrie Financial Times. Este o noua veste proasta pentru Fiat-Chrysler care saptamana trecuta a anuntat ca recheama 1,4 milioane masini dupa ce doi hackeri au preluat de la o distanta de 16 km controlul unei masini Jeep.

Autoritatea NHTSA a amendat producatorul auto cu 105 milioane dolari pentru carente in efectuarea a 23 de actiuni de rechemare in service, actiuni ce au afectat 11 milioane masini.

Autoritatea spune ca Fiat Chrysler s-a miscat greu, nu a notificat toti proprietarii, a efectuat reparatiile intr-un timp mult prea lung si nici nu a comunicat bine cu autoritatile de reglementare. Rechemarile pentru care au existat probleme se refera in total la 11 milioane de masini produse intre 1993 si 2007. NHTSA spune ca vrea sa dea inca un exemplu pentru ca marile companii auto sa reactioneze mult mai prompt cand exista probleme.

Cea mai mare amenda aplicata de autoritate a fost de 70 milioane dolari pentru Honda care, la fel, a avut grave carente in efectuarea unor rechemari. Alte doua companii sunt analizate aprofundat: General Motors si Takata.

Fiat Chrysler a fost in centrul stirilor zilele acestea dupa ce doi hackeri au reusit sa preia de la distanta controlul unui model Jeep, actionand chiar si franele. Compania a rechemat 1,4 milioane de vehicule la care soft-ul va fi reactualizat prin introducerea unui stick USB.

Marimea recall-ului a uimit mult lume si marea intrebare este cum pot constructorii auto sa dezvolte sistemul de conectivitate si in acelasi timp sa nu devina vulnerabile atacurilor unor hackeri care pot duce si la producerea unor accidente grave.

Lasa un comentariu