Acasa Industrie Bosch si TomTom au batut palma pentru a face harti pentru masini autonome

Bosch si TomTom au batut palma pentru a face harti pentru masini autonome

de Adrian Mitrea

Sistem de navigatie Carminat TomTom pe Renault Megane CC (sursa - Renault)

Companiile Bosch si TomTom si-au unit fortele pentru a realiza harti de inalta precizie, necesare masinilor autonome. Olandezii de la TomTom creaza hartile, iar germanii de la Bosch definesc criteriile pe care aceste harti trebuie sa le indeplineasca.

Bosch utilizeaza deja harti TomTom in masinile sale de test autonome, iar noua directie de colaborare vine sa intareasca parteneriatul dintre cele doua companii. Autostrazile si drumurile expres din Germania vor fi digitalizate pentru condus autonom pana la finalul acestui an.

Fata de hartile digitale obisnuite utilizate de multe dintre sistemele de navigatie actuale, hartile digitale de mare precizie, pentru masini autonome, merg pana la abateri de ordinul decimetrilor, nu de metri sau zeci de metri ca in prezent. De asemenea, noile tipuri de harti utilizeaza straturi (layers) multiple: unul pentru a calcula distanta de la A la B, altul pentru pozitionarea masinii cu mare precizie pe banda sa de circulatie, si un al altul pentru planificare – semne de circulatie, limite de viteza, informatii 3D despre geometria drumului.

TomTom are 4.200 de angajati la nivel mondial si isi vinde produsele in 46 de tari, iar Bosch are 360.000 angajati la nivel global si este prezenta in 150 de tari.

Lasa un comentariu