Acasa Industrie Masinile Jaguar Land Rover vor fi construite si in Austria

Masinile Jaguar Land Rover vor fi construite si in Austria

de Vlad Barza

Intr-o uzina Jaguar Land Rover (sursa - JLR)

Jaguar Land Rover (JLR) a semnat o intelegere cu austriecii de la Magna Steyr pentru ca masinile grupului detinut de indienii de la Tata sa fie in viitor asamblate la uzina din Graz. JLR are trei fabrici in SUA, dar s-au apropiat de capacitatea maxima si nu sunt suficiente pentru ambtiile globale ale Grupului. Compania a deschis in toamna trecuta o uzina in China si construieste una si in Brazilia. Magna Steyr construieste Mercedes Clasa G, MINI Countryman, MINI Paceman si Peugeot RCZ.

JLR si-a dublat productia in ultimii cinci ani si anul acesta va trece de 500.000 de unitati. Compania a angajat masiv in ultimii ani, avand acum 35.000 de angajati, iar pentru anul fiscal 2015-2016 sunt prevazute investitii totale de 3,6 miliarde lire.

Compania nu a spus ce modele vor fi construite la Graz, insa oficialii JLR au tinut sa sublinieze faptul ca parteneriatul nu va afecta locurile de munca din Marea Britanie, tara unde aproape o treime din cele 1,5 milioane masini produse anul trecut sunt Jaguar Land Rover.

Compania are trei uzine in Anglia (Solihull, Halewood si Castle Bromwich), insa acestea au ajuns aproape de capacitatea maxima si este nevoie de noi uzine, aproape de locurile unde vanzarile cresc puternic. Tocmai de aceea in octombrie 2014 a fost deschisa o uzina in China, iar acum se afla in constructie o fabrica in Brazilia.

Linii de asamblare mai mici sunt in Pakistan, Turcia, Kenya si Malaezia.

JLR a produs 460.000 de masini in 2014 si isi propune 500.000 pentru anul in curs. Pe termen mediu dorinta este sa se ajunga la doua milioane de masini, la fel ca marcile germane premium. Modelul „vedeta” al companiei este Range Rover Evoque, care in fiecare din ultimii trei ani si-a gasit 50.000 de clienti in Europa.

Recent, Financial Times scria ca Jaguar Land Rover este aproape de alegerea unui loc pentru o uzina in Europa de Est, in „carti” fiind Ungaria, Polonia, Slovacia si Cehia.

Lasa un comentariu