Acasa Industrie Cateva companii din America si China vor in portofoliu Getrag, producator german independent de transmisii

Cateva companii din America si China vor in portofoliu Getrag, producator german independent de transmisii

de Adrian Niculescu

In uzina Getrag (sursa - Getrag)

Producatorul independent de transmisii Getrag, din Germania, a starnit interesul unor companii precum Magna International (Canada), Dana Holding (SUA) si chiar a unui investitor chinez, potrivit unor surse apropiate discutiilor, citate in presa de business internationala. Astfel, compania germana Getrag, fondata in 1935, si-ar putea schimba proprietarul.

Familia care controleaza afacerea Getrag ar fi interesata sa vanda partial compania sau sa o listeze la bursa, iar interesul investitorilor, iata, nu a incetat sa apara.

Aceasta miscare de vanzare partiala sau de listare ar avea ca scop consolidarea pozitiei Getrag pe piata mondiala de transmisii.

Compania americana Dana Holding ar fi interesata doar de achizitia totala a Getrag, potrivit surselor.

Germanii de la Getrag au avut vanzari de 3,6 miliarde euro in 2013, potrivit celor mai recente date disponibile pe site-ul companiei. Totodata, compania rivala ZF a avut vanzari de circa 30 miliarde euro dupa achizitia TRW Automotive Holdings, facandu-i pe cei de la ZF de aproape zece ori mai mari si mai puternici decat Getrag.

Lasa un comentariu