Acasa Curiozitati Americanii au pus pe lista neagra a masinilor consumatoare de ulei 23 modele germane, 4 japoneze, 2 suedeze si una americana

Americanii au pus pe lista neagra a masinilor consumatoare de ulei 23 modele germane, 4 japoneze, 2 suedeze si una americana

de Adrian Mitrea

Motor BMW V8 (sursa - 0-100.ro)
Motor BMW V8 (sursa - 0-100.ro)

Americanii de la ConsumerReports au intocmit o lista cu 30 de masini consumatoare de ulei, pe baza unor date stranse de la proprietarii a 498.900 masini, an model 2010-2014. Lista e plina de masini germane, in timp ce doar una americana a fost raportata drept consumatoare de ulei.

ConumerReport a intocmit statistica de mai jos pe baza informatiilor primite de la proprietari, iar ea se refera la masinile care au nevoie de cel putin 1 litru de ulei completat in motor intre reviziile obisnuite.

Datele din tabel includ modelul si motorizarea, iar cifrele se refera la procentajul de masini care au avut nevoie de completari de ulei din totalul masinilor incluse in studiu.

Spre exemplu, citind randul 1, coloana 2, aflam ca 43% dintre masinile BMW Seria 5 an model 2011, cu motor V8, au avut nevoie de cel putin 1 litru de ulei completat in motor intre reviziile obisnuite.

In Top 30 intra doar marcile BMW, Audi, Mercedes-Benz, Subaru, Volvo si Chevrolet.

Top 30 masini consumatoare de ulei (sursa - ConsumerReports)
Top 30 masini consumatoare de ulei (sursa - ConsumerReports)

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre