Acasa Industrie Continental va fi cel mai mare angajator din industria auto romaneasca pana in 2020, depasind Grupul Renault

Continental va fi cel mai mare angajator din industria auto romaneasca pana in 2020, depasind Grupul Renault

de Adrian Niculescu

Angajati Continental Automotive (sursa - 0-100.ro)

Grupul Continental are in prezent 15.000 de angajati in Romania si pentru acest an tinta este sa creasca echipa cu inca o mie de persoane. Acestora li se vor alatura inca doua mii de oameni in urmatorii doi ani, ceea ce inseamna ca firma germana va ajunge la o forta de munca de 18.000 angajati in Romania si va depasi Grupul Renault, care numara aproximativ acelasi numar de angajati, dar la care tendinta este de a scadea numarul efectivelor, prin robotizarea uzinei din Mioveni, pensionari si plecari voluntare.

Seful Continental Romania, Christian von Albrichtsfeld, spune ca celor 15.000 de angajati ai Grupului li se vor alatura in acest an circa 500 de ingineri si 500 de angajati in productie.

“Am crescut anii trecuti cu cate aproape 1.000 de oameni pe an. In acest moment nu vad motive pentru care nu am continua in acelasi ritm in urmatorii 2-3 ani. Pentru 4-5 ani previziunile sunt mai greu de facut. Doi ani pot sa prevad bine ce vom face”, a spus seful Continental Romania.

La Grupul Renault Romania si Dacia nu au fost avansate cifre privind noi angajati sau cei care vor iesi din campul muncii, dar tendinta este de usoara scadere, in fiecare an, cu cateva sute de oameni, nicidecum de crestere cu 1.000 de angajati/an. Cele mai recente date ale francezilor arata o forta de munca de sub 16.500 angajati la nivel de Grup.

Potrivit lui Christian von Albrichsfeld, Grupul Continental cauta in principal forta de munca tanara, pe care o recruteaza in principal de la universitatile cu profil tehnic din Timisoara, Sibiu si Iasi.

Pentru tot concernul Continental urmatorul mare val este cel al software-ului, iar atentia va fi indreptata spre trei directii: 1) sistemele de asistare a conducatorului auto; 2) sisteme care imbunatatesc eficienta masinilor si 3) tehnologii de comunicare intre vehicule si infrastructura.

Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate in Romania, astfel:

  • Interior – Iasi, Sibiu, Timisoara
  • Powertrain – Timisoara, Sibiu, Brasov si Iasi
  • Chassis & Safety – Sibiu, Timisoara si Iasi
  • Anvelope – Timisoara
  • ContiTech – Timisoara, Nadab si Carei

Concernul Continental a inregistrat in anul 2014 o cifra de afaceri preliminara de aproximativ 34,5 miliarde euro, la nivel mondial, si are in prezent aproximativ 200.000 de angajati in 53 de tari.

Lasa un comentariu