Acasa Curiozitati VIDEO: Solutia care transforma si masini din 2001 in unele inteligente e gata de lansare

VIDEO: Solutia care transforma si masini din 2001 in unele inteligente e gata de lansare

de Adrian Mitrea

Vinli (sursa - vin.li)

Industria auto marseaza spre condusul autonom si solutii inteligente de conectivitate, insa toate acestea se aplica doar pe modelele care se lanseaza de acum incolo, in timp ce restul parcului auto mondial, zeci de milioane de masini, raman in urma la capitolul conectivitate. Sistemul Vinli vrea sa rezolve aceasta problema prin conectarea la mufa de diagnoza a masinii (OBD), transformand chiar si masini din 1996 (pentru SUA) sau 2001 (pentru Europa) in unele conectate, inteligente.

Sistemul hardware Vinli se conecteaza la mufa OBD a masinii (OBD II, mai precis), cea pe care o folosesc service-urile pentru diagnoza, si asigura conectivitate Bluetooth, WiFi, GPS. Produsul are 65 mm lungime, 44 mm latime si 24 mm inaltime si integreaza si un accelerometru pe 3 axe cu functie de detectare a coliziunii.

Odata cu Vinli apare si o adevarata comunitate de dezvoltatori de aplicatii, Vinli fiind o platforma deschisa. Astfel pot aparea aplicatii compatibile cu masini vechi de pana la 20 de ani.

Pretul de prelansare este 99 dolari/bucata si ar trebui sa ajunga pe piata in august 2015. Aplicatiile deja dezvoltate pentru Vinli sunt compatibile cu iOS si Android.

Investitorii care pariaza pe Vinli sunt Samsung, Continental, Cox Automotive, Westly Group (unul dintre primii si cei mai importanti investitori pe care i-a avut Tesla Motors la inceput), care este controlat de Steve Wesley. Vinli il are ca director general executiv (CEO) pe Mark Haidar.

Lasa un comentariu