Acasa Romania VIDEO: Un mort si un ranit in accident spectaculos pe Centura Bucuresti. Autotren vs. dubita si respectul in trafic vs. infrastructura proasta

VIDEO: Un mort si un ranit in accident spectaculos pe Centura Bucuresti. Autotren vs. dubita si respectul in trafic vs. infrastructura proasta

de Adrian Mitrea

Accident CB (sursa - MEDIAFAX)

Un mort si un ranit este bilantul unui tragic accident de circulatie petrecut miercuri, 17 iunie, pe Centura Bucuresti, in zona localitatii Popesti Leordeni. Soferul care si-a pierdut viata, complet nevinovat, conducea dubita alba, cand un autotren l-a lovit din plin. Soferul camionului a fost ranit, dar a supravietuit accidentului. Acest accident arata nu doar cat de vulnerabile sunt autovehiculele mai mici in raport cu un camion, ci si cat de mult ne poate ajuta respectul in trafic sa avem mai putine accidente. Un accident stupid, care putea sa nu aiba loc, ca multe alte accidente.

In imagini se vede cum o dubita rosie depaseste regulamentar un autotren si chiar in momentul in care dubita vrea sa revina pe sensul corect de mers niste gropi ii sperie pe ambii soferi. Amandoi franeaza. Dubita rosie isi vede de drum si pune cateva secunde distanta intre ea si autotrenul ramas in urma.

Insa soferul camionului, din cauza gropilor, a asfaltului valurit si a franei aplicate cu 1-2 secunde inainte, se lupta sa tina vehiculul sub control, dar nu reuseste si in cele din urma loveste din plin o dubita alba care venea de pe contrasens, circuland regulamentar.

In urma acestui accident soferul dubitei albe a murit la scurt timp dupa accident, iar soferul autotrenului a fost ranit, dar a supravietuit, potrivit MEDIAFAX.

Accidentul ar fi putut fi evitat daca respectul in trafic ar fi fost mai mare. Daca soferul dubitei rosii ar fi inteles ca un camion e mai greu de controlat si ca prin manevrele sale (depasire si franare) poate pune probleme unui vehicul atat de mare. Daca soferul autotrenului ar fi inteles sa franeze usor, din timp, sa lase loc dubitei rosii pentru depasire si sa anticipeze ca gropile le vor crea mari probleme amandurora. Daca soferul dubitei albe ar fi fost putin mai atent la miscarile autotrenului care vine din sens opus (capul tractor era pierdut de sub control cu 1-2 secunde inainte de momentul in care incepe sa se vada in filmare) ar fi avut poate exact timpul necesar cat sa reactioneze prin franare si evitare, stanga sau dreapta, astfel incat macar sa-si salveze viata, chiar daca e limpede ca accidentul nu putea fi evitat.

Aceasta filmare arata doua victime ale infrastructurii proaste de transport din Romania, mai ales pe Centura Bucuresti, unde ori se sta bara la bara ore in sir, ori se petrec astfel de tragedii, in zonele in care se circula cat de cat.

Nu in ultimul rand, clipul subliniaza cat de fina este granita dintre a fi victima unui accident rutier sau autorul sau.

Lasa un comentariu