Acasa Renault VIDEO: Renault Kadjar in actiune, cu motorul pe benzina de 1,2 litri si 130 Cai Putere

VIDEO: Renault Kadjar in actiune, cu motorul pe benzina de 1,2 litri si 130 Cai Putere

de Adrian Mitrea

Renault Kadjar (sursa - Renault)

Renault a indraznit sa puna pe Kadjar o motorizare de intrare in gama de mic litraj, de 1,2 litri mai exact, care dezvolta 130 Cai Putere (CP) si care, aparent, pare prea putin pentru un SUV compact de 4,44 metri lungime si aproape 1,4 tone. In realitate, gratie unei cutii de viteze corect etajate, Renault Kadjar Energy TCe 130 reuseste sa obtina performante dinamice decente, avand nevoie de 10,1 secunde pentru a atinge 100 km/h. Specificatii detaliate ale masinii pot fi citite AICI.

Renault Kadjar este disponibil atat cu tractiune fata, cat si cu tractiune integrala. Masina are 4,44 metri lungime, 1,84 metri latime si 1,60 metri inaltime si este produsa in uzina Palencia din Spania, dar va fi asamblata si in Wuhan (China), fiind primul model Renault fabricat acolo, pentru piata locala (din 2016). Volumul portbagajului este de 472 litri.

Kadjar este construit pe arhitectura de vehicul CMF dezvoltata de Renault si Nissan. CMF este „sparta” in trei segmente: CMF-A (pentru masini mici), CMF-B (masini compacte) si CMF-C/D (masini din gama superioara). Kadjar tine de ultima platforma, care a fost dezvoltata in ultimii patru ani.

Dintre detaliile anuntate de Renault legate de noul sau model se remarca bordul moale la atingere, sistem multimedia R-Link 2, faruri cu LED adaptive, plafonul din sticla (fix) cu o suprafata de 1,4 metri patrati (mp), jantele de pana la 19 inch, garda la sol de 200 mm, unghi de atac de 18 grade si unghi de degajare de 28 grade, precum si selector pentru modurile tractiunii (Auto/Lock/2WD) in cazul versiunilor cu tractiune integrala.

Lasa un comentariu