Acasa Lamborghini Primul SUV de serie al Lamborghini va fi lansat in 2018 si va fi produs in Italia

Primul SUV de serie al Lamborghini va fi lansat in 2018 si va fi produs in Italia

de Adrian Mitrea

Lamborghini Urus Concept (sursa - Lamborghini)

Grupul Audi, care detine Lamborghini in cadrul mai marelui grup Volkswagen, a confirmat lansarea primului SUV de serie al Lamborghini pentru 2018, fiind o concretizare fireasca a conceptului Urus prezentat in 2012. Acest SUV Lamborghini va fi al treilea model din gama italienilor, alaturi de Huracan si Aventador, si va avea o productie anuala estimata la 3.000 unitati.

Investitia anuntata pentru a dezvolta si produce SUV-ul Lamborghini, pe toata durata lui de viata, este de “sute de milioane de euro”, dupa cum spune Audi.

Proiectul va fi implementat prin implicarea Volkswagen Group, cu Audi AG ca actionar al Lamborghini, Ministerul Dezvoltarii Economice din Italia, Invitalia (agentia nationala italiana pentru investitii si dezvoltare economica), Regiunea Emilia Romagna, reprezentanti ai sindicatelor si intreaga echipa Automobili Lamborghini.

“Aceste este un moment de mandrie pentru toata lumea de la Lamborghini. Introducerea celui de-al treilea model intareste dezoltarea stabila si durabila a companiei, marcand inceputul unei noi ere. Noul SUV va fi produs in Sant’Agata Bolognese, demonstrand angajamentul nostru de a pastra valorile <<Made in Italy>>”, a declarat seful Lamborghini, Stephan Winkelmann.

Uzina Lamborghini va fi extinsa de la 80.000 metri patrati (mp) la 150.000 mp pentru a putea produce SUV-ul si 500 de noi oameni vor fi angajati.

Lasa un comentariu