Acasa Curiozitati Circa 38% dintre utilizatorii serviciilor de car-sharing au renuntat de tot la masina personala

Circa 38% dintre utilizatorii serviciilor de car-sharing au renuntat de tot la masina personala

de Adrian Mitrea

BMW i3 DriveNow in Londra (sursa - BMW)

Serviciile auto de tip car-sharing, prin care un utilizator abonat la program poate inchiria spontan o masina de pe strada (care face parte din program, evident), au inceput sa ia mare avant in tarile occidentale, iar circa 38% dintre utilizatori spun ca au renuntat la masina personala si au vandut-o, reiese dintr-un studiu intern al BMW.

Conform Asociatiei Federale Germane de Carsharing sunt deja mai mult de un milion de clienti in Germania care utilizeaza serviciile de tip car sharing si tendinta este crescatoare. Datele interne ale BMW arata ca 38% dintre utilizatorii DriveNow (serviciul de car sharing al BMW) au renuntat de tot la masina personala si au vandut-o. In multe cazuri este vorba despre masini mai vechi si mai putin eficiente.

Utilizatorii de car-sharing spun ca au luat decizia de a renunta la masina personala deoarece flota de masini tip car sharing este flexibila si accesibila in oras, putand fi folosita spontan, cu usurinta, alaturi de mijloace de transport in comun de buna calitate.

La fiecare masina inchiriata prin car-sharing, alte 32 de masini nu se vand.

BMW a lansat DriveNow in iunie 2011 si este un serviciu de car-sharing prin care utilizatorii inregistrati isi cumpara minute de condus (60, 125, 240 sau 500 minute) si le utilizeaza cand vor, luand din parcarile publice masini din flota DriveNow.

Pe langa DriveNow de la BMW mai exista car2go (Daimler), Mu by Peugeot (Peugeot), Twizy Way (Renault). La acestea se adauga scheme similare dezvoltate de marile companii de inchirieri auto.

DriveNow a fost extins mai nou si in Londra (Marea Britanie), serviciul fiind disponibil deja in Munchen (Germania), Berlin (Germania), Dusseldorf (Germania), Koln (Germania), Hamburg (Germania), Viena (Austria) si San Francisco (SUA). La nivel mondial sunt 450.000 de utilizatori de servicii DriveNow.

Cel mai recent model din flota DriveNow este masina electrica BMW i3.

In Londra sunt 12 statii de incarcare pentru toata zona de operare a BMW-urilor i3 din programul DriveNow, iar in Berlin sunt 150 de statii, dorindu-se ca in 2016 sa se ajunga la 420 de statii.

BMW i3 DriveNow in Londra (sursa - BMW)

Lasa un comentariu