Acasa Fiat FOTO: Adio Fiat Linea, bine ai venit Fiat Aegea

FOTO: Adio Fiat Linea, bine ai venit Fiat Aegea

de Adrian Mitrea

Fiat Aegea (sursa - Fiat)

Sedanul low-cost Fiat Linea a ajuns la final de cariera comerciala, iar inlocuitorul sau se numeste Fiat Aegea – o masina conceputa in Italia si Turcia pentru a fi accesibila si fiabila. Masina va fi produsa exclusiv in Turcia, la Bursa, si vanduta in 40 de tari, a anuntat Fiat Chrysler Automobiles (FCA).

Fiat Aegea este o masina desenata in Italia, la FCA Style Centre, si dezvoltata impreuna cu grupul auto turc Tofas. La proiect au lucrat peste 2.000 de oameni.

Prima piata pe care va fi lansata masina este cea din Turcia, din noiembrie 2015, urmand ca apoi, treptat, sa fie introdusa pe restul pietelor din regiune.

FCA spune ca masina are 4,5 metri lungime, 1,78 metri latime, 1,48 metri inaltime si un ampatament de 2,64 metri. In habitaclu incap cinci persoane, iar portbagajul are un volum de 510 litri. Fiat se mandreste cu faptul ca Aegea este o masina “nascuta sa fie sedan”, astfel ca nu arata precum un hatcback caruia sa-i fi fost adaugata o cutie, un porbagaj.

Gama de motorizari este alcatuita din doua propulsoare turbo diesel si doua pe benzina, cu puteri cuprinse intre 95 CP si 120 CP. Aceste propulsoare vor putea fi cuplate la cutii de viteze manuale si automate. Mai multe detalii nu au fost inca dezvaluite.

Interiorul ofera spatiu generos pentru pasageri, iar plansa de bord integreaza un sistem multimedia (Uconnect) cu touchscreen de 5 inch, conectivitate Bluetooth, USB si AUX.

Modelul Fiat Aegea ii succede lui Fiat Linea, care la randul sau a inlocuit in trecut Fiat Albea.

Fiat Aegea (sursa - Fiat)

Lasa un comentariu