Acasa Foto FOTO: Volvo XC90 a fost lansat oficial in Romania si va deveni un nou motor de crestere pentru marca suedeza

FOTO: Volvo XC90 a fost lansat oficial in Romania si va deveni un nou motor de crestere pentru marca suedeza

de Adrian Mitrea

Volvo XC90 (sursa - EIT Forum Auto)

A doua generatie a SUV-ului suedez Volvo XC90 a fost prezentata si lansata oficial in Romania, primii 20 de clienti au plasat deja comenzi, iar comenzile vor fi onorate din vara. Oficialii EIT Forum Auto, imporatorul automobilelor Volvo pe plan local, estimeaza ca XC90 va deveni un nou motor de crestere pentru Volvo, in Romania si la nivel mondial, dat fiind interesul aratat pentru model (prin comenzi si informatii solicitate).

Cel mai mare SUV din gama Volvo, are un pret de pornire de 55.882 euro cu TVA (45.066 euro fara TVA) pe piata romaneasca, unde vine sa se bata cu modele precum BMW X5 si Mercedes-Benz GLE. Noul XC90 inlocuieste modelul de prima generatie care a stat pe piata 12 ani si s-a vandut in 636.143 exemplare.

Poti descarca de AICI un document .pdf cu toate motorizarile, dotarile si preturile noului Volvo XC90.

Noul Volvo XC90 este mai usor, mai dinamic, mai eficient si mai luxos, avand si componenta avansata de siguranta pasiva si activa. Sistemul multimedia modern integreaza atat Android Auto, cat si Apple CarPlay. Instalatia audio de top, de 1.400 W, este creata impreuna cu Bowers & Wilkins (19 difuzoare).

Primul Volvo XC90 si-a facut debutul mondial in fata publicului pe 7 ianuarie 2002, la Salonul Ato de la Detroit, fiind un model gandit in special pentru piata americana. Acest model va continua totusi sa traiasca, insa doar in China, urmand sa fie produs in uzina Daqing din acest an, sub numele XC Classic.

Noul XC90 este o piatra de hotar pentru Volvo, fiind un model de baza al marcii, iar de modul in care va fi primit pe piata depinde mare parte din viitorul brandului suedez. Masina este prima construita de Volvo pe baza unei noi arhitecturi de vehicul, denumita SPA (Scalable Product Arhitecture). Planul de relansare al Volvo implica investitii de 11 miliarde dolari, iar XC90 este primul model parte a acestui plan.

Pentru noul Volvo XC90 va exista si o motorizare hibrida reincarcabila la priza. Este vorba despre un propulsor de doi litri pe benzina, cu patru cilindri, supraalimentat atat cu compresor, cat si cu turbina, care este ajutat de un motor electric. Puterea maxima combinata este de 400 CP si emisiile de dioxid de carbon sunt de 60 grame CO2/km.

Noul Volvo XC90 poate fi personalizat cu doua teme de design, Urban Luxury si Rugged Luxury.

Dintre motorizarile de top disponibile pe noul model amintim un propulsor T6 (pe benzina) turbo care dezvolta 320 CP si un cuplu maxim de 400 Nm, precum si un motor D5 (diesel) biturbo de 225 CP si 470 Nm – ambele cuplate la o transmisie de viteze cu 8 trepte. Schimbatorul de viteze este imbracat in sticla-cristal de la Orrefors, producator suedez.

O editie speciala de lansare denumita Volvo XC90 First Edition a fost disponibila intr-un numar de 1.927 unitati, marcand anul in care a luat nastere Volvo. Aceste masini au putut fi comandate exclusiv online incepand cu 3 septembrie 2014 si s-au vandut in cateva zile.

Volvo XC90 (sursa - EIT Forum Auto)

Lasa un comentariu