Acasa Romania VIDEO: Automobil Clubul Roman a facut chestionare auto pe baza imaginilor surprinse in trafic de Google StreetView

VIDEO: Automobil Clubul Roman a facut chestionare auto pe baza imaginilor surprinse in trafic de Google StreetView

de Adrian Mitrea

StreetViewTest.ro (sursa - ACR)

Automobil Clubul Roman (ACR) a lansat un site cu chestionare auto facute pe baza situatiilor reale din trafic surprinse de camerele de luat vederi ale Google StreetView. Ideea a pornit de la faptul testele auto clasice nu surprind realitatea rutiera si astfel soferii incepatori vad o discrepanta foarte mare intre situatiile din chestionare si traficul real.

„Automobil Clubul Roman a infiintat prima scoala de soferi din Romania in primavara anului 1910, la vremea respectiva purtand numele de Scoala Oficiala de Conducatori de Automobile. 105 ani mai tarziu, ACR aduce o inovatie in pregatirea celor care vor să obtina permisul de conducere, dar si in aprofundarea cunostintelor de legislatie rutiera: Street View Test, primele teste auto din lume formulate pe Google Street View”, a anuntat ACR, intr-un comunicat de presa.

Noua platforma pesntru chestionare online, www.streetviewtest.ro, pastreaza atat formatul si numărul de intrebari dintr-un test auto traditional, cat si timpul disponibil pentru rezolvare. Platforma este adaptata pentru utilizarea pe desktop, laptop, tableta si smartphone.

„Chestionarele auto formulate pe Google Street View de catre instructorii ACR schimba, pe de o parte, paradigma testelor clasice auto, nepropunandu-si sa le inlocuiască, ci sa le completeze. Scopul noului tip de teste este de a prezenta intrebari formulate pe situatii reale, din viata de zi cu zi, cu care viitorii soferi se pot identifica mai bine, pentru ca au loc pe strazile pe care chiar vor conduce.

In acest sens ACR a pregătit si o petitie online pentru a include acest tip de teste in modalitatea oficiala de pregatire pentru examenul auto.

Ideea a pornit de la faptul ca imaginile din testele clasice nu surprind realitatea cotidiana. In schimb, camerele Google Street View capteaza mereu situatii relevante, care devin adevarate lectii pentru cei care se pregatesc sa obtina permisul de conducere.

„Oricine descopera o neregula in trafic surprinsa pe Google Street View, o poate raporta direct pe site, iar instructorii ACR o vor transforma in intrebare si o vor include in teste”, a declarat Alin Drosu, Director Adjunct al ACR, intr-un comunicat de presa.

Astfel, in mod ideal, toata harta Google poate deveni un instrument de educatie rutiera relevant si extrem de simplu de folosit, nu doar in Romania, ci in orice tara pe strazile careia au trecut masinile Google.

Aceasta idee cu chestionarele auto bazate pe imaginile Google StreetView nu este prima surpriza venita din partea ACR in ultimii ani. Reamintim ca ACR a lansat si o campanie neconventionala si sexi pentru purtarea centurii de siguranta, in septembrie 2014.

Lasa un comentariu