Acasa Mazda VIDEO: Mazda CX-5 si Mazda6, ambele cu facelift, au inceput sa fie comercializate in Romania

VIDEO: Mazda CX-5 si Mazda6, ambele cu facelift, au inceput sa fie comercializate in Romania

de Adrian Mitrea

Mazda CX-5 si Mazda6 (sursa - 0-100.ro)

Modelele Mazda6 si Mazda CX-5 au primit imbunatatiri pentru 2015, constand in principal in noi faruri, cu tehnologie LED, stopuri cu LED, un interior revizuit si sistem multimedia (MZD Connect) de noua generatie. Frana de mana cu levier a fost inlocuita cu una electronica (cu buton), motorul pe benzina natural aspirat de 2,5 litri (192 CP) este acum disponibil si in Europa, iar Mazda6 este acum disponibila si cu tractiune integrala, preluata de la CX-5. Modelul Mazda6 concureaza cu modele precum Volkswagen Passat, Opel Insignia si Ford Mondeo, iar SUV-ul Mazda CX-5 concureaza cu SUV-uri compacte precum Nissan Qashqai si Volkswagen Tiguan.

Exteriorul ambelor modele integreaza o noua grila frontala, alaturi de un spoiler redesenat, care sunt incadrate de noile faruri adaptive cu blocuri individuale LED. Farurile cu LED, impreuna cu sistemul de control automat al fazei lungi (bazat pe camera video pentru detectare), directioneaza activ lumina astfel incat sa nu influenteze conducatorii autovehiculelor de pe contrasens. Tototdata, modelele pot fi echipate cu proiectoare de ceata cu LED.

La interior masinile au primit imbunatiri mici, dar importante in ceea ce priveste rezultatul final. Scaunele au o structura optimizata, pentru un plus de confort, iar plansa de bord a fost modificata pentru a integra noul sistem multimedia MZD Connect, cu ecran tactil cu o diagonala de 7 inch. Si comenzile pentru instalatia de climatizare au fost reproiectate.

De asemenea spatiile de depozitare din portiere au fost marite.

Atat Mazda CX-5, cat si Mazda6, pot fi comandate in cinci niveluri de dotari si cinci motorizari. Cele diesel sunt de 2,2 litri (2.2 SKYACTIV-D) de 150 CP si 175 CP, iar cele pe benzina (2.0 SKYACTIV-G si 2.5 SKYACTIV-G) au 160 CP pe CX-5 sau 145 CP pe Mazda6, 165 CP, respectiv 192 CP. Toate motorizarile corespund normelor Euro 6.

Motorul 2.2 SKYACTIV-D, indiferent de versiunea de putere, poate fi asociat unui sistem de tractiune integrala pentru Mazda6 (sedan si break). Acest sistem de tractiune integrala este deci disponibil doar pe motorizarile diesel la Mazda6 si reprezinta o noutate pentru model. Tehnologia All Wheel Drive (AWD) este preluata de la SUV-ul CX-5 – acesta fiind disponibil cu tractiune integrala inclusiv echipat cu motorizari pe benzina.

Sistemele de siguranta activa au fost actualizate in cea mai mare parte cu cele mai noi tehnologii Mazda. Astfel, sistemul de monitorizare a unghiului mort, Rear Vehicle Monitoring (RVM) include de acum tehnologia Rear Cross Traffic Alert (RCTA), care avertizeaza soferul asupra obstacolelor aflate in miscare, la deplasarea cu spatele. Sistemul Lane-Keep Assist System (LAS), cu rol in evitarea schimbarilor neintentionate/nesemnalizate de banda, adauga avertizarii sonore a sistemului existent o vibratie in volan, dar si asistarea directiei la nevoie. Pe lista cu tehnologii moderne mai fugureaza sistemul de alerta a conducatorului auto, care recomanda o pauza, prin intermediul unui indicator luminos de pe bord, in cazul in care senzorii masinii identifica un comportament rutier neobisnuit, si pilotul adaptiv cu asistent inteligent de franare (ACC), disponibil atat pe transmisia manuala, cat si pe cea automata.

Atat Mazda6, cat si Mazda CX-5, pot fi comandate in doua culori complet noi: Gri Titanium Flash si Argintiu Sonic.

Mazda CX-5 are preturi cu TVA cuprinse intre 22.590 euro si 36.590 euro, iar Mazda6 costa intre 22.090 euro si 35.490 euro.

Lasa un comentariu