Acasa Bentley FOTO: Bentley a prezentat la Geneva conceptul unei masini sport de doua locuri

FOTO: Bentley a prezentat la Geneva conceptul unei masini sport de doua locuri

de Vlad Barza

Bentley EXP 10 Speed 6 (sursa - Bentley)

Bentley are la standul sau de la Salonul Auto de la Geneva (5-15 martie) o masina sport de doua locuri, denumita EXP 10 Speed 6, concept care este gandit sa testeze reactia publicului, avand mari sanse sa devina al cincilea model din gama marcii britanice. Bentley a livrat anul trecut 11.000 de masini, la anul va lansa SUV-ul Bentayga, iar la final de deceniu vrea sa ajunga la livrari de 20.000 de unitati, masina sport putand ajuta si ea bilantul.

EXP inseamna „experimental”, Bentley dorind sa testeze reactia publicului la un model sport care dispune la interior de luxul specific marcii.

„Reprezinta o viziune pentru viitorul marcii. Are potentialul sa devina o masina sport de referinta”, spune Wolfgang Durheimer, CEO Bentley, care a sugerat ca masina ar putea ajunge pe piata in urmatorii trei ani daca va primi unda verde, iar pretul ar putea porni de la peste 200.000 euro.

„Nu este doar un concept de masina sport, ci un potential model sport al Bentley, o viziune indrazneata, pentru un brand cu viitor indraznet”, spune seful Bentley.

Bentley EXP 10 Speed 6 (sursa - Bentley)

Daca va iesi pe piata, EXP 10 Speed 6 va concura cu modele Ferrari, Aston Martin si McLaren si, desi nu sunt inca anuntate cifre, motorul ar putea fi de 500 CP. Masina ar putea utiliza arhitectura flexibila MSB a Grupului Volkswagen si ar putea avea versiuni de top a caror viteza maxima sa ajunga la 330 km/h.

Designul caroseriei este inspirat din formele aerodinamice intalnite la fuselajul avioanelor si la aripi, iar o serie de elemente sunt realizate la imprimante 3D. Conceptul are si un touch-screen de 12 inci curbat, semn ca tehnologia ar putea fi integrata in luxosul interior al Bentley-urilor viitorului.

Bentley a investit in uzina din Crewe (Regatul Unit) si are planuri mari de productie si de extindere a gamei, la anul urmand a fi lansat controversatul SUV Bentayga.

Bentley a livrat 11.200 unitati anul trecut, iar obiectivul pentru 2020 este sa se ajunga la 20.000 unitati. Bentley are in gama Continental  (GT si GTC), Flying Spur si Mulsanne, preturile fiind cuprinse intre 210.000 si 400.000 euro.

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Geneva 2015

Lasa un comentariu